Kategori: Familie

Kveldstur

Vi tok oss en liten kveldstur i dag. Trengte litt frisk luft etter å ha vært sjukling inne i hele dag. Jølle og farmor var med også. I morgen går turen til kirkenes for Maiken og meg. Gisle skal på We Love the 90's konsert, og kose seg med barne-og samboerfri.

Publisert: 27.04.2012 @ 23:56 Kategori: Familie Kommentarer: 1

Mini fjelltur

I helgen fikk vi oss en liten fjelltur, med Maiken i bæremeisen. Hun storkoste seg høyt der oppe, med god utsikt og oversikt. Vi var på besøk hos min mamma på Årnes i Telemark, og gikk oss en tur opp på Lifjell. Været var ok, overskyet og litt vind.

 

Maiken har vært litt sliten i helgen, og derfor har ikke humøret vært heeelt på topp. Men når hun fikk hoppe med mormor, da kom smilet.


Vi fant noen få blåbær, og det smakte- akkurat sånn det skal være når man er på tur.

Et kjapt innlegg fra oss:) Håper dere har hatt en fin helg:)

Publisert: 11.09.2011 @ 19:05 Kategori: Familie Kommentarer: 0

Innholdsrik helg- bursdagsfest, brudekjoleprøving og skogstur

Hei og hå. Vi har det bra. Helgen er over, og ny uke har startet. Ingen blåmandag for min del, selv om jeg har vært trøtt som fyyy.

Fredagen var en ganske så stressende dag på jobb, men jeg liker jo å ha litt å gjøre- så dagen gikk fort. Og ikke minst- det var tid for jobbens bursdagsfest. Fikk pyntet og stæsjet meg før bussen dro avgårde fra Lysaker og mot Vika i17 tiden. I Vika var det klart for førpremiere på 'Kong Curling', og den var rimelig morsom. Med skuespillere som Atle Antonsen, Kåre Conradi og Linn Skåber- og noen til, syns jeg det var en bra film. Den kommer på kino 23. September, og anbefales!

Etter filmen var det klart for fest på utestedet Mango, hæla i taket og tenna i tapeten, heh! Mango er vel tidligere Cosomo?!?, om jeg ikke er helt på bærtur. Er ikke så inn i utesteder rundt om lenger, og har vel heller aldri vært det. Det var i allefall gøy, og koselig å bli bedre kjent med kollegaer. For min del ble det tidlig kveld, for lørdagen var det klart for brudekjoleprøving. Jeg var heldig tilskuer, og guuud så mange nydelige kjoler. Vi var på flere salonger i Oslo, med varierende kvalitet og service. Eden på Grünerløkka anbefales, Agape anbefales IKKE! Innimellom kjoleprøving ble det tid til en lunsj på Café Sør, deilig salat og sandwich.

Lørdagskvelden ble tilbrakt hjemme med taco, alltid en slager :-)

Søndag sto vi opp tidlig alle tre. Maiken og jeg pakket sekk og regntøy, og gjorde oss klar til en liten skogstur. Vi gikk opp til et sted som heter Gupu. Therese og Mathias var også med. Maiken satt i bæremeisen, og trivdes godt med utsikten derfra. På Gupu har de en café, og vi spiste deilig skillingsbolle. Vi var borte i to timer, og kom akkurat tidsnok hjem til formiddagsluren. Og imens vi jentene var på tur, jobbet Gisle med å kle inn garasjen- så den er klar til å ta i mot vår nye bil. Den henter vi på torsdag, og vi klarer nesten ikke å vente.

Og så var det mandag i dag da, og som sagt var den ganske så fin. Sett bort i fra at Maiken våknet med feber og stygg hoste, så dette er 3. gang på 3 uker at hun er hjemme fra barnehage. Ikke noe særlig, men sånn er det med barnehagestart. Hun er allikevel ei solstråle, og 'holder koken' hele dagen.

Til dette innlegget burde jeg ha hatt en haug med bilder, men sannheten er at jeg ikke har tatt et eneste et- shame on me. Så i dag, blir det ingen bilder- verken gamle eller nye. I promise, next time.

Publisert: 05.09.2011 @ 20:16 Kategori: Familie Kommentarer: 3

HURRA for en dag :)

Dagen i dag startet med en liten frokost hjemme hos oss, det ble servert rekeruller og fenalårsalat, med litt champagne til. Og med en liten muffins til dessert. Ferdig pyntet i finstasen dro vi til Strømmen og Lillestrøm. Vi tok oss turen til Lillestrøm for å se på folket. God stemning.Tilbake på Strømmen ble det masse deilig mat og kaker. Maiken koste seg med mango og blåbær, men jeg fikk ingen bilder. Er ikke så mange bilder fra dagen i dag, men noen ble det.

Strålende fornøyd med at været holdt seg bra, det var ikke akkurat det som var lovet. Godt at værmeldingen ofte er feil..


Valnøtter, sukkererter og fenalår, litt ekstra som ble igjen etter at salaten var laget

 

Som vanlig ble det muffins..

Godt med en hvil i vogna


Søt i bunad :)Publisert: 17.05.2011 @ 23:02 Kategori: Familie Kommentarer: 4

En to åring, sol, sommer og helg

I går hadde skjønneste Emilie bursdag, og ble 2 år. GRATULERER MED DAGEN! Vi som bor her nede fikk ikke vært med på feiringen, men mamma Line oppdaterte bloggen så vi fikk se bilder fra dagen:-) Og utifra bildene så det ut som tante sin hadde hatt en fiiiin bursdagshelg. Er spesielt på sånne dager savnet blir ekstra stort, er ikke så greit å få vært med på alt når det er 250mil i reisevei.

Jeg stjal et bilde fra bloggen til Line, for å vise fram tante sin fine 2-åringen ♥

Emilie♥

På fredag reiste vi til Gvarv, Telemark på besøk til mamsen min. Da vi kom fredag kveld, var det en liten en som var i sitt ess etter en to timerslur i bilen. Så det ble ikke leggetid før etter 21.

Lørdagen var det ut på tur til Paradis. Og jommen var det ikke et skikkelig paradis. Vi var ute hele dagen, koste oss med wok laget på primus og deilig sol. Maiken ålte seg bortover på steinene og oppdaget nye ting. I helgen har det vært mye mormorkos. Vi har hatt en kjempe fin helg med avslapping.

.


Mormor og Maiken diskuterer livet :)

Maiken er aktiv om dagen, og gjør stadig noe nytt. Hun har rundet ni måneder, og vi var på kontroll på tirsdag. 74 lang og ca 9200 i vekt. Hun har gått ned litt, men det er nok fordi hun har blitt mye mer aktiv og at hun har vært litt syk i det siste.

Nå er det Gisle som er hjemme i pappapermisjon, og jeg som er ute å jobber litt. Er fortsatt jobbsøker, men håper det blir fulltreffer snart!:-) Kryss fingrene alle mann!

Publisert: 09.05.2011 @ 19:44 Kategori: Familie Kommentarer: 2

Påskekoooos

Påskeferien går mot slutten. Vi har hatt noen kjempe fine dager i nord, og kost oss med familie og venner. Det har blitt noen dagsturer opp på hytta, med bålkos og kvikklunsj. Ikke det helt store påskeværet før nå de siste dagene, men vi har allikevel vært masse ute.

Utsikt fra gapahuken ved hytta.


Dette bildet setter ihvertfall stemningen for meg!


Kjekken <3

Den lille familien på tur:)

Jeg trives så utrolig godt her oppe, og det er så deilig å reise på ferie til et sted jeg er kjent(okey, liker å reise til nye steder også altså). Denne påsken har vi virkelig fått tid til å besøke de fleste. Blir ikke like mye tid sammen med alle, men denne gangen fikk jeg til og med tid til en liten vinkveld med fiiiine jenter.

Og selvfølgelig, måtte jeg bake påskemuffins. NomNom, men det var de siste muffinsene på lenge, nå er det bikinisesongen som er i tankene. Bedre sent enn aldri..

 

Og til slutt, Maiken er stor jente. Hun raser bortover gulvet i god fart, og blomstene til oldemor får hard medfart. Kjempe gøy med skuffer som kan åpnes, og de er fyllt med de merkeligste ting. Det meste av mat går ned på høykant, og vi har endelig klart å avansere fra 6mnd middagsglass, og opp til 8mnd. Vet ikke hva som skjedde, men plutselig var det godt med noe annet enn lam og grønnsaker. Hun står i krabbestilling, men kommer seg ikke bortover enda. Uteom det er det smil fra øre til øre dagen lang, og syns det er helt knall med et helt publikum hver gang hun "sier" eller gjør noe.


Håper dere har hatt en strålende påske:)

Publisert: 24.04.2011 @ 20:57 Kategori: Familie Kommentarer: 1

Helgen i bilder

Maiken er klar for bursdagfeiring, og har fjonga seg i jumpsuit fra H&M. På fredag hadde Gudmor Thereses bursdag, og den feiret vi på torsdag. Deilig mat og dessert. Maiken og Mathias kommer godt overens, de byttet smokker, veeeldig spennende altså.

Jeg tar din rosa, også får du min blå. Ok?

Vi har passet Nadiavofs i nesten to uker, mens "foreldrene"(farmor&farfar) har vært i Thailand. Det har gått veldig fint, og Maiken syns det har vært helt knall. Nadia syns nok Maiken har vært litt masete, men har funnet ut at så lenge hun ligger i yttergangen får hun fred. Veldig koselig å få låne en innimellom :)Lørdagen var vi i byen. Vi = Meg og søster/tante Christina. Vi tok en tur på loppis og brukthallen på Carl Berner, uten å finne noen særlig. Vi spiste på Villa Paradisio på Løkka, og tuslet litt oppover Akerselva. Skikkelig slapsevær om dagen altså, men deilig at snøen forsvinner.
Du er så artig du, tante.


Søndag var en skikkelig daffedag, og jommen kom ikke søster/tante på besøk da også. Vi kosa oss med muffins og terte. Maiken, Gisle og Nadia gikk seg en lang tur, mens mor var hjemme og vasket hus. Utpå kvelden benka vi oss foran tv'en for å se Inglorious Bastards, men øynene gled igjen før den var ferdig. Men ikke noe i veien for at vi kan se den ferdig en annen dag. Og det vi så av den virket VELDIG bra!:)Publisert: 04.04.2011 @ 12:20 Kategori: Familie Kommentarer: 1

Bilder fra helgen i Hemsedal

Vi var i Hemsedal hele helgen. Ikke så lenge siden sist vi var der, men like deilig å komme dit denne gangen også. Med oss på lasset var mamsen/mormor, søster'n/tante og Ed/Onkel. Vi var oppe på fredag kveld, så da ble det bare litt mat før senga venta på oss. Og tro det eller ei, men lillemor sov helt fra 00.30 og til 06.30, kan ikke klage på den altså! Så det var en stk uthvilt mamma og en stk uthvilt pappa som våknet lørdagsmorgen.

Vi spiste deilig engelsk frokost, og begynte å ordne oss for en dag i bakken. Været var helt herlig, strålende sol og PERFEKT vær for kjøring. Det hadde blåst ganske kraftig i løpet av natten, så vi måtte vente på traktoren som skulle komme og måke. Vi benyttet tiden til å ta litt bilder i fin natur.
Hopplaheeei
Litt gymnastikk før vi skulle opp i bakken

 


Christina på brett

Maiken var selvfølgelig med og vi byttet på å være sammen med henne, neste år tenker jeg hun har ski på bena selv ;-)Klar for afterski?

Søndag var den store langrenndagen, og tid for å prøve ut nye ski og pulk. Været var ikke like bra som lørdag, og vi så ingenting til sola. Tok oss en liten tur bortover veien bak hytta, ikke bare bare å gå med pulk og bakglatte ski. Maiken trivdes ned i pulken, godt og varmt. Vi var så heldige og fikk leie den allersiste på skisenteret i Hemsedal, helt supert at de leier ut til en rimelig penge.Maiken måtte finne seg en ny stol, da mamsen og
papsen glemte å ta med hennes.


Kaffe er nam, syns noen. Noen andre liker bare å ta bilder av hele eventen! Vi har hatt en helt herlig tur, og batteriene er nyladet og vi er klare for en knall uke!:)

Publisert: 21.03.2011 @ 20:44 Kategori: Familie Kommentarer: 0

Late dager i nord

Vi nyter late dager i nord. Maiken og jeg koser oss masse med familie og venner. Været er nydelig, gradene på null, litt vind og soool. Sånt blir man glad av. Maiken sover lur ute i vogna nå, og våknet ikke en gang da måkebilen dura rundt huset her.

Dagene går så fort, og vi har bare en uke igjen. Hadde det ikke vært for babysvømming og en stk pappa hjemme, så hadde vi nok blitt enda lenger. Men vi skal tilbake allerede i påsken, og det er ikke lenge til.

Litt påskestemning med tulipaner i sollys

Maiken får smake på mye mer mat, blant annet hjemmelaget grønnsaksmos(skryte den som skryte kan..), og i går fikk hun laks og pasta fra middagsglass. Hun må nok venne seg litt til det, for det var bare noen små musebiter som gikk ned. Og da var grønnsaksmosen god å ha. Utenom det går det meste ned på høykant, og en ny favoritt i babysafefeederen er honningmelon. Og ekstra godt var det når den hadde ligget litt i fryseren, lindrende for ømme gommer.
Spennende med nye leker. Forrige dagen kom bestemor Hege hjem med en pose full av krypdyr. Håper ikke Maiken blir like redd for de som jeg er. Så godt at hun får hilst på de, selv om de er i plastikkversjon, og hakket større en de vi har i Norge(I Hope).Martine er i allefall ikke redd for edderkopper

Nydlingen til tante ♥

Milja

Hundene til bestemor og bestefar er spennende. Og Maiken prøver å snakke litt med de når de går forbi. Og følger de med blikket. Hun er veldig interessert i farmor og farfar sin hund hjemme også, så kan tenke meg hvordan det blir når Maiken får litt mer fart. Da er ingen hund trygg.Piril

Ha en fin dag, det skal vi:-)

 

Publisert: 28.02.2011 @ 12:23 Kategori: Familie Kommentarer: 4

Fra Bergen til Kirkenes

I helgen var vi i Bergen, i både 25årslag og 80årslag. Hæla i taket! Vi dro til Bergen med fly på fredag, og kom hjem igjen på mandag. Tirsdag dro vi igjen til gardermoen, og Kirkenes sto for tur.

En liten pitstop hjemme, før vi dro videre til Kirkenes.
Ingenting i veien med humøret, eller sveisen

Maiken var en engel på flyturen, hun sov seg en liten blund, spiste grøt og eple, flørtet litt med flyverten og tittet ut av vinduet. En drøm. Heldigvis få folk på flyet, så vi hadde en treseter for oss selv. Jeg fikk tilogmed spist flyfrokosten min mens Maiken blunda.

Hittil har vi bare slappet av og kost oss. Maiken(og jeg) har fått hilst på tante og kusiner, onkel, besteforeldre og oldemor. Tempraturen ligger rundt -15, og det er litt vind, så er ganske friskt ute. Men ingenting å klage på med tanke på de -34 gradene det var dagene før vi reiste.

I morgen skal vi en tur til byen å titte.

Maiken og Emilie leker litt


Maiken spiser frokostgrøten, og Milja lurer på om hun får smakeTo kusiner, med fem ukers mellomrom


Martinesøta

Publisert: 24.02.2011 @ 17:09 Kategori: Familie Kommentarer: 1

Morsdag = happy dayI dag når jeg sto opp fikk jeg gave av lille Maiken, og et helt herlig kort(som pappan satt å printa ut klokka 0330 i natt).. Mamma ruler sto det. Til å være 6mnd er hun god til å skrive og lage kort.

Vi tok oss en tur til Gvarv, Telemark på besøk til mamma/mormor. Etter ca 2 timer i bil kom vi fram til mamma sitt "nye" hus, et gammelt og sjarmerende trehus. Veldig koselig å se mamsen sin igjen.

Ei lita snuppe som syns det var koselig å se mormor igjen, og en mormor som definitivt syns det var fint med liten Maikenkos. Maiken er ikke helt seg selv om dagen/natten, så litt lite søvn på oss. Vet ikke helt hva det er, har jo snakka om tenner. Men de kommer liksom aldri opp. Litt feber igjen i dag, men nå sover hun godt i senga si. Så jeg skal skynte meg å legge meg, så det blir litt søvn før hun våkner igjen.

Tross litt feber, og at formen ikke er på topp er hun blid som en lerke. Skravler og forteller, og blir så glad når vi synger. Synger masse forskjellige sanger, men nå går det mye i Maiken hun kan tromme, Lille Petter edderkopp(som alltid), Har en liten ponni, Trollmors vuggevise og masse tullesanger vi finner på i farta. Og det ser ikke ut til at hun bryr seg om at mamma sin sangstemme er alt annet enn flott.Jeg bakte minimuffins til mamsen i dag, med hjertestrø og det hele. Må få si selv at de ble super gode!
Toro + Miriam = <3 (Glasuren lagde jeg sjæææl da, etter en bloggers oppskrift)

Lager disse muffinsene hele tiden, så burde nok kanskje avansere litt. Men så er jeg ikke suuuper happy i å stå på kjøkkenet, og disse er gjort på null komma svisj.Mamma lagde deilig pepperonigryte til oss, Gisle ble super glad når han fikk vite at det var dagens middag. Kjempe deilig rett som vi hadde pasta til. Og hadde jeg hatt oppskriften hadde jeg delt den, for den burde prøves, ihvertfall om du liker pepperoni.


Dette har vært en helt herlig dag, skal ikke legge skjul på at jeg ble litt skuffa over kulden som kom tilbake denne helgen. Men bor man i Norge, så bor man i Norge. Ha en fin kveld og Gratulerer med dagen alle mammaer!

Publisert: 13.02.2011 @ 22:01 Kategori: Familie Kommentarer: 4
hits