Kategori: jul

En gode slutt på det gamle, og en god start på det nye

Da var julen ryddet ut av huset, og vi er klare for å starte det nye året. LItt deilig å pakke vekk julepynten, det ble plutselig så ryddig her (og litt tomt). Men vi har fått masse gavekort i julegave, så skal nok klare å fylle opp med pynt og stæsj igjen.

Jeg tenkte ikke jeg skulle skrive så mye, så under følger noen bilder fra julen og nyttårsfeiringen.Maiken fikk masse fint, vi også. Blant annet fikk hun et leketelt av tante Christina, stor stas. Spesielt å lukke "døra", for så å titte fram å si 'Bøøø'.


Mine to fine <3 Deilig med en liten luftetur, ut i fint julevær. Maiken er forøvrig ikke så glad i snø, så vi har gått fra gresstilvenning og over til snøtilvenning ;-)

Innser nå at dette ikke var mange bildene av julefeiring, gikk nok litt fort i redigeringssvingene. Men det for holde:-)

Lørdag pakket vi oss i bilen, klare for nyttårsfeiring i Kongsberg.

Happy Neeeew Year :-)

Champagne i glassene, noe jeg aldri har likt. Men så har jeg vel ikke drukket 'the real deal' før nå.

Vi hadde ikke en eneste rakett, og det var helt greit. Vi hadde orkesterplass til alle andres, masse fint på himmelen.

Nyttårsforsettet for 2012 er så enkelt som å sette pris på det jeg har, tenke mer på andre og ha det godt.
(også skal jeg trene mer og spise sunt)

Tilslutt; Ønsker deg et fantastisk 2012.

Publisert: 02.jan.2012 @ 23:19 Kategori: jul Kommentarer: 0

Adios Kirkenes

I dag reiser vi hjemover. Vi har kost oss med julefeiring, masse familie og god mat. Et lengre innlegg med flere bilder kommer når vi har kommet oss hjem :-)

Maiken hjelper selvfølgelig til å pakke....ut ;-)

Publisert: 26.des.2011 @ 08:36 Kategori: jul Kommentarer: 2

Årets julekort, God jul

God jul:-) Årets julekort ble ferdig akkurat i tide. Jeg kom meg til Kirkenes, og kan vel erklære meg frisk, etter å ha spist meg mett på snop i kveld. Juletreet har i ihvertfall fått lys. Julegrøten er spist. Mangler en gave, obligatorisk for meg å ta meg en butikktur på julaften. Mulig jeg også mangler sorte strømper, men det kan jeg stresse med i morgen :-)

Julekortet måtte gjenfotograferes på bestemor/oldemor's vegg.

Publisert: 24.des.2011 @ 00:01 Kategori: jul Kommentarer: 0

Pakkeåpning på forskudd

Maiken fikk åpne pakken sin fra mormor denne helgen, og det var en knall rosa trehjulsykkel. Det var ei stolt lita jente som fikk prøvekjøre den rundt i stua. Vanligvis åpner jeg aldri gaver før julaften, men i år reiser vi nordover og lar alle pakkene blir igjen her hjemme, så da må man åpne noen på forskudd.

Publisert: 18.des.2011 @ 19:25 Kategori: jul Kommentarer: 1

Julekos

Vi tjuvstarter og spiser pinnekjøttmiddag for andre dagen på råd. Nom

Publisert: 18.des.2011 @ 19:19 Kategori: jul Kommentarer: 0

Hello, 2011Med kun -5 fikk vi oss en trilletur rundt på Høvik før nyttårsrakettene skulle beskues. Det var nydelig lys ute, og kameraet var med. Tenk at jeg bor med dette rett utenfor stuedøra.


Maiken og pappan er klare for nyttårsfeiring. Maiken har på seg kjolen hun fikk til jul av oldemor i Bergen, satt som et skudd.  Det ble en rolig feiring, med besøk av Audun(kompis) og Christina(søster). Vi spiste lappebiff til middag, min yndlingsrett. Det er noe av det beste jeg vet, og ikke mer avansert enn at jeg klarer å lage det selv, med instruksjoner fra pappa og hjelp av søstern. Til dessert ble det multer og daimkake(hjemmelaget..mmm).Rett før tolv gikk vi ut for å titte på rakettene, det hadde smelt i et par timer allerede. Men klokka tolv lyste himmelen opp, og for oss som hadde orkesterplass, så vi raketter fra Sandvika, Asker og Nesøya- et skikkelig lysshow. Maiken sov seg igjennom hele rabalderet, var inne å sjekket et par ganger, men lille Nuska snorket og sov.Ønsker alle et suuupert 2011

Publisert: 01.jan.2011 @ 14:37 Kategori: jul Kommentarer: 4

Maikens første jul

Den store dagen er over. Maikens første julefeiring. Hun skjønte nok ikke så mye av det hele, men var fornøyd med all oppmerksomheten og kosen. Siden vi skulle feire hos oss ankom gjestene lille julaften, og den dagen ble brukt til pynting. Og grøtspising med mandel. Jeg ble ikke den heldige vinneren.


Halmbukken fikk plass på trappa, sammen med en lykt, god jul dørmatte og en granbarkrans. Dette er første gang jeg har pyntet til jul i mitt eget hus(som ikke er leid, eller er en bitteliten hybel i noens kjeller). Jeg har kosa meg med det, planlagt og pynta litt helt siden 1.desember.


Gisle tok juletrehoggsten i år(les: Statoil i Sandvika), og kjøpte med seg et nydelig tre. Kryss i taket, og stjerne i boka(eller på toppen av treet..høhø) Vi kjøpte masse juletrepynt på salg i fjor, og jeg huska nesten ikke hva vi hadde. Men vi hadde NOK! Tror treet har fått en julekule på hver gren. Fikk god hjelp til pynting av treet, og det ble kjempe fint.

Det er dekket og klart for mat, og mat ble det. Vi var 11 stk, og hadde både pinnekjøtt og ribbe med tilbehør. Masse deilig julemat.
Ikke se på mamma'n, men på lille ruska. Maiken våknet fra luren sin midt i middagen, og fikk på fin kjole med rødt tilbehør. Sløyfe i håret måtte hun også ha, lille julejenta.


Tid for pakker! Med 11stk var det masse pakker, og vi pakket opp i over 3 timer. Gøy og koselig å se hva alle fikk. Og alt det fine Maiken fikk. Hun fikk bla. vinterdress, akebrett, masse fine leker, ullpledd, gå vogn +++

To søte hunder som så gjerne vil ha julepakker. De fikk en pakker hver med griseøre, det fallt i smak.Den første julaften er over for den lille familien. Har hatt litt ekstra julestemning i år, og kosa meg ordentlig med juleforberedelser.

Ønsker dere alle en fortsatt fin romjul

Publisert: 26.des.2010 @ 20:04 Kategori: jul Kommentarer: 8

Årets julekort

Nå nærmer det seg julaften. Jeg trodde jeg var helt ferdig, men mangler fortsatt et par små gaver. Men utenom det, så er alt klappet og klart. I dag har vi gjort unna julevaska(ikke den hvor vi tømmer alle skap og hyller, den tar vi til påske...kanskje). Vi har endelig fått på plass lamper, flinke mannen!

Vi har vært å spist julegrøt med mandel, veldig koselig. Vi brukt to timer (TO TIMER!!!) fra Høvik til Lillestrøm, i rushen selvfølgelig- og på bittelille julaften. Flere enn oss på veien. Men det var verdt det. Lillemor sov hele veien, og var i godt humør da vi kom fram.

Nå er vi hjemme igjen, jeg blogger og den flinke, han skrur opp nok en lampe. Den siste av 7 stk, så nå er det lys her og vi ser hvor vi sitter, går og står. Nå begynner det å se ut som om det bor noen her, ordentlig hjemmekoselig.

Maiken har lagt seg, men sover ikke. Ligger bare å lager godlyder og smatter på smokken. Ikke rart at hun er litt ekstra våken, for hun har sovet to laaange lurer i dag.

I morgen inntas huset av julebesøk, vi blir hele 11stk på julaften. Og det kunne gjerne vært flere ;-) I morgen blir det grøt med mandel, spekemat, og juletrepynting. Alle hjerter gleder seg.

Og til slutt, her er årets julekort. Fortsatt ikke sendt ut alle, men det ordner seg. Koselig med kort i romjulen også:-)

Ho-ho-ho GOD JUL


Publisert: 22.des.2010 @ 21:53 Kategori: jul Kommentarer: 2

Maiken og mamma pynter pepperkaker

I dag har jeg pyntet pepperkaker, med god hjelp av Maiken. Hun skulle ikke sitte i vippa, men når jeg la henne på magen på kjøkkenbenken var hun fornøyd.Må jo være der det skjer!:)

Av mangel på annen pynt ble det melis og tuttifruttistrøssel


Vi har hatt en skikkelig inne dag i dag, bare kosa oss og lekt. Maiken klør enda i munnen, og prøver febrilsk å tygge på alt hun får tak. Det går verst utover papegøyen på babygymen. Men utenom det er hun blid og fornøyd, og lager de herligste hylelyder.

Publisert: 08.des.2010 @ 21:21 Kategori: jul Kommentarer: 3

Adventssøndag og pepperkaker

Da er julens pepperkakelager fyllt. Vi har kosa oss med å bake pepperkaker i dag, og lille lykketroll fikk også være med. Julestemningen kom hit for flere uker siden, men jeg har klart å holde igjen med både pynting og kakebaking. Men nå er det slutt, er det første søndag i advent, så er det første søndag i advent. I går tok vi husvasken, og pyntet litt- fant også ut at vi ikke har adventsstake :/ Så det må vi ordne!

Denne helgen har vært fin og lang, ikke en sånn helg som er over før den har begynt. Og den er ikke helt over enda!

 

Litt kjøpte serinakaker, og klementiner må til

Maiken bakte som bare det, hehe

I år skal jula feires med giraffer og elefanter også
Maaange pepperkaker, nå gjenstår bare pyntingenPublisert: 28.nov.2010 @ 14:46 Kategori: jul Kommentarer: 6
Stikkord: pepperkaker advent
hits