Kategori: Lille Gull

Lille sjukling

I dag er Maiken og mamman hjemme. Maiken har feber og stygg hoste. Da blir det dårlig med søvn på nettene. Og Maiken sluknet på gulvet, mens jeg sto og brettet klær. Vi skal en tur til lege senere i dag, bare for å sjekke at det ikke er noe annet enn vanlig hoste. Krysser fingrene for at feber og hoste forsvinner raskt! :-)EDIT: Lille snupp har halsbetennelse. Greit å bare få vite hva det er, ikke noe særlig med halsvondt, men det går jo over det også. Fikk resept på antibiotika, og beskjed om å drøye noen dager med den for å se om det blir bedre av seg selv. Og det krysser vi fingrene for. Har heldigvis en lege som ikke er så glad i å gi ut medisin til små kropper. Og det liker jeg. Men noen ganger er det heelt nødvendig uansett.

Publisert: 06.feb.2012 @ 10:56 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 4

Lille frøken smoothie

Til kvelds i går lagde vi smoothie, det syns både liten og stor var godt. Maikenmor hadde smoothie fra topp til tå.

   

Publisert: 02.feb.2012 @ 16:55 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 2

Julekortmotivet rømmer

Blir nok ikke noe julekort i år, julemodellen min er ikke helt enig og har en tendens til å stikke av. Noen som har noen gode råd?

Publisert: 13.des.2011 @ 00:16 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 3

Birthdaygirl, lille jenta 1 år

Dagen er ferdig og lille gullet ligger å sover. Det har vært en innholdsrik dag for ei lita frøken. Med koselig besøk av venner og familie. En herlig dag, med strålende vær. Så varmt at bursdagsbarnet måtte ta seg en badepause midt i kakespising og pakkeåpning. 


 

Som sagt startet Maiken dagen med litt pakkeåpning.  Var spennende å åpne pakker, ikke minst for meg. Vi har ønsket oss masse til barnehagestart, og vi fikk så utrolig mye nyttig, fint og kult. Regndress, votter, gode myke og løse barnahageklær, søte kjoler, crocs og sakkosekk var noe av det. Vi går for øvrig rundt å nynner på Hinkel Pinkel sangen, i tillegg til Mitt lille land da ♥ ♥Sjarmisen elsker besøk, og sørget for litt sjarmering underveis i feiring. Mamsen og Papsen måtte gi litt slipp på strenge regler, og gullet fikk spise sin egen lille bløtekake, mini muffins og boller. Godt det er et år til neste gang :p.. Det fallt i smak ihvertfall, og hun storkoste seg. Har vært koselig å ordne til 1 årsbursdag. Blir neste litt flau av å innrømme at servietter og muffinsformer ble kjøpt inn i Januar, men bare nesten.. Hadde egentlig tenkt å ha alt i polkadots, men det ble med servietter og muffinsformer. Også måtte vi ha ballonger, aldri en bursdag uten ballonger ;-)

I går var den store bakedagen, og det ble bakt nøttekake, bløtekake(en stor og en mini), boller, muffins og sjokoladekake. Vi har hatt besøk av bestefar(min pappa) og bestemor(min 'stemor'- ikke som askepott sin..) fra Kirkenes, og jeg er så glad vi hadde hjelp til både kakebaking og husvask, hadde nok ikke kommet i mål uten. Ringer når vi skal feire 2 årsdagen.. Takk ;)I   


Møffins:-) Nok en gang, elsk på 50mm Sigma objektivet ...

Det var litt fra første bursdagsfeiringen til Maiken. Helt rart å tenke på at vi har en 1-åring i hus :-) En stolt mams og paps, som er så glad i skjønningen sin.

Og nå er både helgen og ferien over, og i morgen starter en ny arbeidsuke. Håper helgen har vært fin :-)

Publisert: 31.jul.2011 @ 23:57 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 2

MAIKEN 1 ÅR

I dag er den store dagen. Maiken fyller 1år. Tenk, at på denne dagen for 1 år siden kom lillemor til verden. Og året har rast avgårde. Maiken har allerede fått åpnet noen gaver, en Hinkel Pinkel bamse og en dukke. Nå ligger hun å sover og lader opp til storfeiring:-) Kommer nok et lite bilderas når dagen er over :-)


Vår lille skjønne


Publisert: 31.jul.2011 @ 10:42 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 0
Stikkord: 1år bursdag

Maikenlille 10 mnd

Maiken er 10 måneder, hvor blir tida av? Tenk at bildet av det lille nurket der KUN er tatt for 10måneder siden. Også har det skjedd så mye. 10 helt fantastiske måneder har bare flydd avgårde. Nurket mitt er 1 år om bare 2 mnd.


Mamma sin lille prinsesse er nesten to dager gammel

Det er to forskjellige verdener. Nå ligger hun ikke lenger stille på lekematta si og plundrer. Nå er det full fres bortover gulvet, krabber og åler seg. Reiser deg der det er noe å ta tak i, og omøblerer innholdet i kjøkkenskapene så fort anledningen byr seg. Og det er bare koselig!


Lille luring
 

Maiken koser seg hjemme med pappa'n sin, mens mamsen har jobber litt her og der. Men i morgen er det første dag i ny jobb, og det blir spennende. Og helt supert! 1 måned med jobb, og så en måned med ferie- før det er fullt kjør fra høsten med jobb og barnehage(om vi får plass, haha!). Bærumkommune har gjort en feilberegning, så de mangler vel nå ca 200 plasser. Jeg har vært tålmodig, men nå begynner den å ta slutt! Vi er helt avhengig av barnehageplass, og gjerne litt i nærheten. Jaja, får ikke gjort noe fra eller til.

Vel, nå er det litt jobbings på denne frøkna. Ha en strålende dag i regnet :)

Publisert: 31.mai.2011 @ 08:51 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 6
Stikkord: 10måneder

Hjemmehelg

For en fin helg vi har hatt. Den første helga på jeg-vet-ikke-hvor-lenge, hvor vi ikke har vært ute å farta. Jeg har sovet i min egen seng i en uke i strekk nå, og det skal jeg ikke klage på. Selv om vi liker å være på farta, ha mye å gjøre og reise på besøk, var denne helgen etterlengtet.

Fredag var jeg hjemme, og på jobbintervju på ettermiddagen. Spennende å være back in business, så får se hva det blir til. Maiken's tante Christina og onkel Ed kom på besøk og spiste middag sammen med oss. Gutta dro senere ut for å rocke foten litt. Vi jentene ble hjemme, og endte vel opp med å sovne på sofaen.

Maiken har fått smake brødskive makrell, litt skeptisk til den første biten, men så gikk det ned på høykant. Skjønner ikke hvorfor vi ikke har gjort det før.. Men alt til sin tid.


mmm

Lørdagen hadde vi ikke de helt store planene, avtalte med Espen, Therese og Mathias at vi skulle trille oss en tur. Vi trillet oss opp til Bekkestua og spiste lunsj. Kjempe god mat, som jeg ikke tok bilder av ;) Fint å komme seg ut, og ikke stresse med noe. Vi må bli flinkere til å ta dagen som den kommer, og ikke planlegge alt til punkt og prikke. Det gjelder kanskje mer meg enn Gisle, haha! Lørdagskveld var jeg i bursdag i byen, finfint å komme seg litt ut. Ble en forholdsvis tidlig kveld(02:30).. Gisle og Maiken var hos Espen, Therese og Mathias.

Maiken er på farta om dagen, krabber og reiser seg overalt. Kjempe gøy! Vi lærer hvilke ting som må flyttes unna. Og det går hardt utover det vi glemmer, for eksempel bøker og papirer.

 
Opptatt med å se igjennom alle bøkene til pappa..

På søndag hadde vi en sen morning, før vi tok oss en tur ut på en liten strand som er rett i nærheten. Maiken satt å plukket pinner, sand og skjell. Alt skulle selvfølgelig i munnen. Vi vasset litt i vannkanten, og Maiken brukte Stonz-skoene sine, og var helt tørr når vi kom hjem.

Resten av søndagen gikk med til å rydde og vaske hus, og gjøre klar for ukens bursdagsfeiringer. Kvelden ble avsluttet med filmen P.S I Love You, og en foss med tårer.. haha!

 
Ut å gå! Det er gøy det


mmm, sand altså!

Nå er vi klare for en ny uke!

Publisert: 23.mai.2011 @ 08:45 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 1

Sove på eget rom


Lillemor har sovet på eget rom de siste nettene. Og jeg har sovet stortsett hele natten, deilig. Må bare passe på at jeg ikke går inn å henter henne i halvsøvne, for det gjorde jeg i natt. Helt herlig å våkne til småskravling og det blideste fjeset nede i sprinkelsengen. Både vi og Maiken får litt mer søvn en tidligere, og det merkes på humøret.. hos oss alle..

Jeg syns det har vært ganske kos å ha en lillenuska i modten, men det har gått litt utover søvnen. Og nå når det er pappsen som er hjemme i permisjon passet det fint og venne Maiken til senga si og rommet sitt.. igjen! :)


Publisert: 10.mai.2011 @ 14:22 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 1
Stikkord: søvn

Maiken spiser selv

video:13042011052


Maiken spiser selv, og mamma'n klør i fingrene etter å hjelpe. Men jeg klarte å holde meg unna, såvidt:)

Her i huset gjør vi oss klare til påskeferie, det skal bli fiiinfint:) Håper det blir knall vær så jeg blir brun(les: få fyllt fregnetrynet) Dette var bittelitt fra oss:)

Publisert: 14.apr.2011 @ 00:34 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 2

Babyen min er 8måneder


Maikenmor er 8 måneder i dag, om bare 4 mnd er hun 1 år. Jeg trenger å stoppe tiden! Om bare 1 måned er mammapermisjonen min over, og jeg som har trodd at jeg har hatt hele evigheten på meg. Men det er ei lita snuppe som skal få kose seg hjemme sammen med pappa'n sin.

Vi har kost oss hjemme i dag, hatt lunsjbesøk og fått oss en trilletur ut. Ikke noe vårvær i dag, snø og slaps. Men får håpe det ikke varer så lenge. Nå i ettermiddag skal vi å feire bursdagen til ei venninne, hurraheihopp:-)

Ha en finfin ettermiddag.

 

Publisert: 31.mar.2011 @ 14:59 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 6

En liten update fra oss:-)

Vi har det bra, og koser oss i det fine vårværet. I dag har vi vært på MiniBootCamp, for tredje uka på rad (skryt mens du kan)! Maiken syns ikke det er så altfor kult å sitte i vogna og vente, men med litt leker, smokk og en flaske vann holder hun ut. Deilig å kunne trene ute nå når det er så fint vær.Er du ferdig å trene snart mamsen?

Tøff med fine solbriller:)Maiken åler seg bortover gulvet, og finner det meste. Hun får ekstremt stor fart når hun ser noe hun vil ha, f.eks en pc lader, Nadia (farmor og farfar's hund, som nok syns Maiken er litt masete), mamma sine fine lykter og egentlig alt annet.

Vi venter fortsatt på svar om barnehageplass, første opptaket ble sendt ut forrige uke- så da kom vi nok ikke med der. Stresser litt med det altså, men må bare bevare roen og satse på at vi får barnehageplass, det skal være full barnehagedekning. Kryss fingrene folkens!

Det var litt fra oss. Ha en fin kveld :)

Publisert: 30.mar.2011 @ 18:31 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 2

Lille frøken rockefot

video:13032011039

Selvfølgelig er ikke dansen like ivrig når mor tar fram kameraet, men dog- et lite inntrykk i allefall. Ikke bry dere om at det er Rybakk som spiller i bakgrunnen der.

Publisert: 16.mar.2011 @ 07:14 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 4

Sitte selv og brødskive med leverpostei

Slutten av uka har vært preget av en aldri så liten omgangssyke, heldigvis ikke en som varte mer enn 24 timer. Det verste er at i dag var det Gislemannen sin tur:/ Konsekvensen derimot var ille, syns nå jeg. Hadde virkelig gledet meg til en etterlengtet venninnekveld med noen av jentene fra folkehøgskolen OG ikke minst en noe forsinket spaweekendbursdagsgave sammen med Maiken og Gisle. MEN spaweekenden fikk vi flyttet til en senere helg, og jeg håper jo at det ikke skal gå så altfor lenge til neste venninnekveld.

Har ikke vært mye blogging i det siste, føler ikke helt for å ta meg tid til det, ihvertfall ikke stresse med det. Vi koser oss masse hjemme om dagene, og hadde en helt super tur til Kirkenes. Permisjonen min var egentlig over 11.Mars, og gjett om jeg er glad for at vi har bestemt at jeg skal være hjemme ut April.

Og så til overskriften!
Maiken sitter selv, riktignok ikke helt stødig, så vi har noen puter bak ryggen som tar i mot for fall.

Introduksjon av fastføde skjer for fullt, og denne uka begynte vi ordentlig med brødskive med leverpostei. Hun har fått smake leverpostei en god stund, og fikk litt brødskive i Kirkenes også. Ingen tvil om at hun liker det. Ikke så lett å få svelget, så det tar sin tid. Og det har vi nok av. Ikke helt lett med all denne fastføden, jeg bekymrer meg hele tiden om hun får nok, og om det hun får er bra nok. Skulle ønske det var noen som kunne si hva hun skulle ha, hvor mye og når. Har begynt å skjønne hvor mange bekymringer som følger med når man er mamma. Heldigvis veier alle gledene opp for de.
Og når man får bødskive med leverpostei
blir man så glad :)Vi fikk oss en liten tur ut i solskinnet i går, og Maiken prøvesatt akebrettet sitt. Hun ble fort lei, og satt på armen til pappa'n og i vogna det meste av turen. Virkelig vårstemning om dagen, og selvfølgelig litt snø og vintervær innimellom bare for å minne oss på at vi faktisk bor i Norge.

Håper dere har hatt en fin helg.

Publisert: 13.mar.2011 @ 10:10 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 6

10.feb.2011Tante(ene)s prinsesse koser seg med skorpe

Vi koser oss bare inne i dag, lille lykketroll har litt feber, uten at det legger noen demper på formen eller humøret. Det blir bare litt mer mammakos, og det er bare fint:-)

Vi prøver ut litt nye matvarer om dagen, og i går fikk hun gulrotmos. Det likte hun. Noe sier meg at hun kommer til å like alt, hittil er det ingenting som ikke har fallt i smak ihvertfall. Hun gnager mye på skorpe, og det er godt når det klør i gommene. Og eple i babysafefeederen er fortsatt en hit, smaker godt og er kaldt.

Ikke så mye mer som skjer her hjemme. Vi gleder oss til å reise til Bergen neste helg, og Kirkenes etter det. Skal bli fint å se familie og venner igjen:-)

 

Publisert: 10.feb.2011 @ 13:02 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 10

TrippTrappStol- ny bøyle til gammel stol...

Tenkte jeg bare skulle fortelle fortesettelsen på prosjekt "male tripp trapp stol". På mandag dro jeg blid og fornøyd å kjøpte bøylesettet til STOKKE sin tripptrappstol, og i dag- etter at  den gamle stolen var skrubbet og vasket godt, skulle det monteres. Jeg har levd i den trua at en tripptrappstol er en tripptrappstol, og at den er nøyaktig lik i dag som da den kom i 1972. Men det er den altså ikke. Ny bøyle til gammel stol = FAIL!

Den er ikke modifisert mye, men akkurat så lite at det nye bøylesettet ikke passer til eldre stoler. Så det fine bøylesettet passer ikke til stolen. Angrer litt på at jeg ikke sjekket dette nøyere ut først altså. Og den modifiseringen som er gjort er visst gjort som følge av nye EU-krav, så det er jo vel og bra. Og enda bedre, jeg hadde IKKE pussa og malt stolen enda, da hadde jeg nok vært litt sinna, nå er jeg bare oppgitt.

Så nå få vi ser hva det blir til, enten så ser jeg om jeg finner den gamle bøylen på finn, vi modifiserer litt eller vi kjøper en helt ny stol(jeg heller litt mot den siste her altså)


Bilde fra www.stokke.no

Publisert: 04.feb.2011 @ 18:37 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 1

Maiken 6mnd

Maiken er 6 måneder i dag. Hurra Hurra Hurra!:-) Sier det vel i nesten hvert innlegg, men hun vokser jammen meg fort.. og permisjonen min går like fort unna.

 

Publisert: 31.jan.2011 @ 22:14 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 4
Stikkord: 6mnd

Babysvømming

Det er så herlig å være en liten halvtime i vannet altså, både for oss og Maiken. Hun koser seg maks, og i dag plasket hun som bare det. Litt forfjamset når hun fikk vann i ansiktet, men bare for en liten stund.

Vi startet med å synge hjulene på bussen, og gjorde bevegelser til. Deretter ble det litt rygg- og magesvømming, og etter det satt alle de små i baderinger. I dag fikk de også vann helt over hodet, det gikk veldig bra. Maiken tok det helt greit, men det var nok ikke noen favoritt. Neste gang eller gangen etter skal de dykkes under, om de er klare for det. Syns det er veldig greit at det ikke går så fort fram, og at svømmeinstruktøren er veldig tydelig på at det er opp til oss om hva vi vil gjøre.

Det var en trøtt og sliten jente som ble lagt rett før sju idag, og sovnet med en gang.


Publisert: 25.jan.2011 @ 19:09 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 9
Stikkord: babysvømming

5 månederskontroll

I dag var det tid for vaksine nummer to, og det gikk strålende. Maiken merket ikke det første stikket, og skrek litt på det andre. Og foreløpig ingen bivirkninger!

Maiken veier nå 8345gram og er 70 cm lang, det var en litt sen 5mnd, så på mandag skal vi på 6mnd-kontroll. Så da er det unnagjort, og etter det er det ingenting før lille tuppa er 9mnd. Og som jeg har sagt før, tiden raser avgårde.

I går fikk Maiken smake på gulrot, vet ikke helt hva hun syns- hun putter jo alt i munnen om dagen, men den falt nok i smak. Hun var i allefall blid og fornøyd.Jeg selv har vært på homeparty med Perfect Home, mens far har stelt hjemme. Fikk shoppa litt, men klarte å begrense meg altså. Ble noen nye kaffekopper og skåler.

Nå skal det jobbes, før det er god natt på meg:-)

EDIT: I det jeg postet på bloggen, våknet lillemor med feber. Så null jobbing på meg, og jeg må ha meg ny pc(les: mac), denne tar kvelden snart, og tåler ikke mer enn ett program fra adobepakken åpnet av gangen..!

Publisert: 13.jan.2011 @ 22:38 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 4

Søndag på en lørdag..?

I dag har det vært søndag for min del, vi har bare slappet av. Sovet lenge(nesten til 09:00, haha), og bare tatt det rolig på morgenkvisten. I halv to tiden dro vi ut for å besøke Maiken's tante og onkel. Der fikk vi deilige vafler, en evighet siden sist- så det smakte.

Gisle syns dette var å grise, jeg kaller det kunst!

Fotografen Ed som tok dette. Alltid koselig med litt tantekos

Onkel Ed hadde med seg gave fra sine foreldre i England, Maiken var opptatt av papiret. Det måtte kjennes på, og ikke minst smakes på. Som alt annet. Og inne i papiret skjulte det seg noen helt skjønne klær. En rosa topp, rosa strømpebukse og en søt brun shorts. Antrekket måtte prøves på med en gang, og hun ble så fiiiin. Maikens første outfitbilde, hihi.Håper dere har hatt en strålende lørdag:-)

Publisert: 08.jan.2011 @ 22:55 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 2
Stikkord: vafler outfit

Babysafefeeder og Maiken

Maiken(og mamma'n) ønsket seg babysafefeeder til jul, og det var hun så heldig at hun fikk. Nå har vi begynt å bruke den, og Maiken smatter i vei. Først prøvde vi med agurk, men det ble nok litt kjedelig, for tok bare en liten stund før hun ikke gadd mer. Kan jo hende at hun bare ikke hadde lyst akkurat da også.

Dagen etter prøvde vi med eple, og det var suksess! Hun gnafsa og smatta, og stor kosa seg. Så det skal vi fortsette med, og introdusere nye ting etterhvert.


Og sånn ser den ut, får kjøpt på diverse barnebutikker,
bla. Barnas hus

Publisert: 08.jan.2011 @ 12:14 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 2

På eget rom

Maiken sover nå på eget rom for 5 natten på rad. Og det går kjempe fint. Trodde hun skulle sove lengre økter, men hun er våken hver 3. time, og det kan jeg leve med. Tror nok det er mer for kosens skyld enn maten, men jeg passer på nyte denne tiden, for den kommer aldri tilbake.

Var helt forferdelig den første natten, jeg sov med øra på stilk- og var inne å sjekka x-antall ganger om alt sto bra til. Noe det selvfølgelig gjorde:) Det går bedre nå, men vi sover med soveromsdørene åpne, og babycallen på.

Blitt litt vanskeliger å legge henne igjen, men det er fordi hun snur seg over til magen, og ikke kommer seg tilbake. Hun turner skikkelig, og havner de merkligste veier. Og hun sier klart og tydelig i fra når hun har fått nok, og vi må komme å snu.

Legger meg sånn på tvers her jeg

Dagene unna, vi har vært på trilleturer hver dag i det nye året. I dag kom vi riktignok ikke så langt. Et tonn med snø, som lå på fortauene satt en stoppe for det, og vi snudde etter noen hundre meter. Godt jeg hadde fått litt gratis trim av å måke gårdsplassen da!

Og her skulle det ligge et bilde av en gårdsplass ryddet for snø , men jeg får ikke lastet fra mobilen.. ARGH!

Hva syns du om all snøen som har kommet?
Jeg liker'n!   I ♥ snø

Publisert: 06.jan.2011 @ 23:28 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 2

02.jan.2011

I morgen starter hverdagen igjen. Gisle skal på jobb, etter to uker hjemme. Kjempe deilig å være begge to hjemme, sammen. Vi har benyttet nyttårshelgen til å gå turer og rydde vekk julepynten. Det ble så tomt her, så nå må jeg ut å kjøpe litt stæsj som kan gjøre det litt koselig her igjen. Fint vi er i Januar, og at det helt sikkert er MASSE på salg.


Maiken har fått smake sviskepuré, det gikk ned på høykant. Hun har hatt litt vondt i magen om dagen(sikkert pga grøt), så håper dette hjelper. Om ikke annet så syns hun ihvertfall det er godt. Gisle og jeg har laget oss en regel, om at vi skal smake på alt Maiken får, svisker og tran intet unntak. Vi er begge enig om at det ikke smaker særlig godt, men det forteller vi ikke til Maiken;-)

Tante Christina fikk mate litt i går, og om hun var for treg strakk Maiken seg etter mer. Og gapte og smattet som bare det.


Deilig å ligge godt nedi vogna på trilletur. Hun ligger i saueskinnsposen som både pappa og tante Tale lå i da de var små. Maiken begynner å bli så lang at vi snart må bytte ut bagen med sportsdelen, nå går det altfor fort her syns jeg.

Publisert: 02.jan.2011 @ 21:20 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 1
Stikkord: sviskepuré

Grøtsmaking

I kveld fikk Maiken smake grøt, og det gikk ned på høykant (de tre t-skjeene hun fikk). Trodde hun skulle protestere litt mer, men det så ut som det falt i smak. Fra før av har hun smakt agurk, som ikke smaker noe særlig. Og vi skal gå til innkjøp av det babyfeedernettet, så hun kan få smake på mer. Spennende!

Hva er detta for no?

Gi meg litt mer mamsen..

Må bare sjekke om hånda smaker bedre...

Nei, grøt var definitivt best!

Publisert: 16.des.2010 @ 23:07 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 9

4mnd kontroll

I dag har vi vært på 4mnd kontroll(Maiken er 4,5 mnd nå), og det gikk strålende. Lille snuppa vokser, og veier nå 7900gram og er 67cm lang. Helsesøster syns det var på tide å begynne med litt grøt, siden hun ikke sover så godt om natten- så i morgen blir det grøt. Tenkte jeg skulle begynne med litt avokado også. Blir gøy å se hva hun syns om noe annet en melk. Og om hun sover bedre om natten, ikke minst.

Ellers i dag har vi vært på farten, Gisle har hatt fri fra jobb, så vi har fått gjort masse småting. Vi fikk blant annet hentet kjøkkenskapene våre, men som viser seg å være feil (Gisle = sinna!!). I tillegg var vi en tur innom jobben til Gisle, så den stolte far fikk vist fram lille gullet. Maiken trivdes med oppmerksomheten gitt, og smilte og gurgla til alle.

I ettermiddag hadde vi middagsbesøk av Therese og Mathias, Gisle lagde sine ULTRAMEGAGODE kyllingburgere med brie. mmmm! I kveld slapper vi litt av, og henger opp litt bilder og småting.


Lille Sjårra tuller på stellebordet


Ullvott er godt

Publisert: 15.des.2010 @ 21:43 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 14

Blid som sola

Deilig ute i dag. Vi trilla oss en tur inn til Sandvika for å poste julegaver. Maiken sov hele veien, godt pakka ned i vognen. Blid som sola da vi kom hjem igjen, og hun var ferdig å sove. Resten av dagen skal vi bare slappe av, pakke inn julegaver og lage julegodt.

Her er jeg:)


Publisert: 11.des.2010 @ 16:04 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 2

Pakke fra Amsterdam

Endelig kom det mere snø. Nå har julestemningen økt enda noen hakk. Nydelig ute, og det ser ut som sola har tenkt til å komme fram i dag. Vi skal bare kose oss hjemme, det er den forløpig planene ihvertfall. Det er -8 her på Høvik, i følge yr.no, så da drister jeg meg nok en tur ut for å trille. Så lenge jeg kler på Maiken godt, og legger henne laaangt ned i vogna, går det strålende.

I går kom pappa'n hjem fra Amsterdam, og med seg hadde han gaaaver. Og hvem liker ikke det. Maiken fikk kikke litt på sin, og hjelp til å åpne. Maiken syns det var veldig spennende, og ser nok fram til julaften. I pakken gjemte det seg en skje med fly på og en tallerken som het Foodface. Blir gøy når Lillegull skal begynne å spise selv.


Publisert: 06.des.2010 @ 10:33 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 2
Stikkord: foodface amsterdam

Tenner?

For de som kjenner meg- holde dere for øra! Jeg har gnålt om dette i over en måned, men jeg er SIKKER på at Lille Lykketroll har drevet med tenner en lang stund. Syns hun er altfor liten til å få tannebisser nå.

Den siste måneden, og litt lenger enn det er alt snudd på hodet. Lille Lykketroll vil ikke sove, verken på dagen eller natten. Det har gått fra mange gode lurer på dagtid, til maks 30 min. Det er vanskelig å få henne til å sove på kvelden, tydelig at noe ikke er som det skal. Hun vil gjerne ha pupp, men ligger bare å "gnisser" (AU!!), og spiser ikke særlig mye.

Hun skrek hele dagen i går(og mesteparten av dagen før), og ville bare bysses eller tygge på fingeren til mor. Det endte faktisk med at vi tok henne med til legevakten i går kveld (jada, bare si det - jeg er litt OVERHYSTERISK), selvfølgelig etter å ha prata med de først- og de mente det kunne være ørebetennelse. Vel, vi fikk avkreftet det. Og streptokokker. Legen mente det var kolikk? What?

Men tilbake til tennene! Jeg kjenner masse rugler, og en liten spiss oppe og ser en hvit prikk nede. Maiken vil ikke lenger ha smokk, og blir illsint- men vil gjerne holde den selv og tygge på den harde plasten. Som sagt så gnager hun på fingrene mine, og alle andre sine. Hun sikler MASSE (men det er ikke unormalt for en baby). Hun kan tygge lenge på biteringene, og roer seg av det.Og vi smører med Dentonox, men syns ikke det hjelper noe- men Maiken syns det smaker godt og tar seg en liten pause i skrikingen.

Pjuh, det var dagens klaging. Mest av alt får jeg veldig vondt av Lille Lykketroll, som helt tydelig ikke har det noe godt.

Noen som har noen gode råd?


Nå sover hun heldigvis godt i sengen sin

Publisert: 02.des.2010 @ 21:59 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 4
Stikkord: tenner dentonox

Lille Frøken Fuskepels

Lue fra H&M ble det til Maiken i dag, sammen med drøssevis av julegaver. Nå begynner jeg å se en ende på alt, selv om det fortsatt gjenstår en del. Deilig å gå rundt på et senter uten så altfor mange mennesker. Håper håper håper vi klarer å bli ferdig før lille julaften!

Titt titt

.

 

Publisert: 29.nov.2010 @ 21:13 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 6

Babyconverse, vaksine og helg

I dag var det på med de kule rosa converseskoene Maiken fikk da hun ble født. De har lenge vært altfor store, men nå passer de- nesten:-) Jeg syns de er så kule.

Maiken er blid og fornøyd, dagen lang. Hun har begynt å le litt, og ikke minst hyle høyt. Hun har blitt veldig flink til å ligge litt for seg selv å plundre, og snakker ofte med seg selv i speilet på lekematta. Tv'en er også fin å se på, spesielt fotball, da skjer det noe hele tiden.

På mandag fikk Maiken sin første vaksine, det gikk veldig fint. Hun skrek der og da, men det var over på kort tid. Utover uka har hun vært litt urolig, og sovet dårlig på natten. Men tror det har mer med magen å gjøre enn med vaksina. Ellers er hun i super form:-)

Nå er det helg, og vi skal kose oss. I dag skal vi til tante Christina og Onkel Ed, i tillegg til at besteforeldrene til Maiken er her nede. Så det blir mye tid med familie i helgen:-)

 
Publisert: 26.nov.2010 @ 13:41 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 2

3mnd kontroll

Fotografen er TinaI dag har vi vært på 3 mndkontroll. Maiken har allerede blitt en 3,5 mnd og veier rett over 7kg og er 64,5 cm lang. Legen sjekket også synet, reflekser, nakken og hoftene, alt var som det skulle. Neste mandag er det vaksiner som står for tur, og det går nok helt sikkert veldig bra, men jeg gruer meg litt likevel.

Resten av dagen skal vi bare kose oss hjemme, og i kveld får vi besøk.

Ha en finfin dag:-)

 

 

Publisert: 15.nov.2010 @ 13:06 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 1
Stikkord: 3mnd kontroll

Adidas Windbreaker

Jada, har vært på shopping igjen. Til meg selv? Nei... Til lille lykketroll selvfølgelig! :-) Hun er nå den stolte eier av en Adidas winbreaker, eller var det mamman som var stolt? ;) Kjøpte den i str. 86, for den skal ikke brukes før til våren. Jeg liker den, så absolutt!

Publisert: 09.nov.2010 @ 23:24 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 5

3 mnd


Lille lykketroll er 3 måneder allerede. På mandag skal vi på 3 måneders kontroll + vaksiner, skal bli spennende å se hva hun veier og hvor lang hun har blitt. Hun har forandret seg mye, og er mye mer våken både på dagtid og natterstid. Er ikke så veldig glad for at vi har gått fra å være våken 1-2 ganger på natten, og til 4-5, men sånn er det:-)

På mandag begynte og slutta vi på babysvømming. Det viste seg at vi var satt på et kurs for viderekommende, og det gikk litt fort fram for oss. Men Maiken likte seg godt i vannet, så jeg vi skal bade på egen hånd, fram til nybegynnerkurs i Januar.

Og dagene går fortsatt fort unna, og jeg gleder meg til jul :-)

Publisert: 03.nov.2010 @ 16:14 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 3

Dåp

Da har jeg kommet meg hjem fra Kirkenes, og er på plass foran pc'en! :) Legger ut noen få bilder fra dåpen vi hadde 10.10.2010.  Fikk ikke tatt så mange bilder, men noen ble det. Og mange jeg ikke legger ut her. Maiken var ganske trøtt, og skrek litt i kirken. Presten konstanterte at det var "Ei bestemt lita frøken". Det var en kjempe fin dag, og vi koste oss med familie og venner:-)

Dåpsbarnet i dåpskjolen som ble sydd til Tante Christina for snart 30 år siden

Blomster

Bordkort med bilde av lille NuskaDåpskake

Publisert: 02.nov.2010 @ 17:45 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 3

Mama has been shopping..

men ingenting til meg selv. Lille Happy har fått seg solbriller- ikke helt sesongen for det nå, men de var så søte at jeg ikke kunne la være. Krysser fingre og tær for litt sol når vi kommer til Kirkenes! JA!

To cool

Publisert: 04.okt.2010 @ 22:12 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 12

Babygym

Maiken har fått seg babygym, og det er gøy. Hun vil ikke ligge der så lenge av gangen, men ligger å titter litt. Hun vifter med armene og blir litt forskrekket når hun treffer noen av dyrene, skjønner ikke heeelt hva som skjer.

På tur i jungelen

Publisert: 23.sep.2010 @ 21:55 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 7

Tantebesøk

Hvem trenger lekestativ når man har tante? I går hadde vi tante Christina på besøk, og det er alltid like koselig:-) Jeg fikk lest et blad, mens tante kosa og byssa på Maiken. Vi har arvet noen leker, og en av dem er en bie med en bjelle inni, og den fasinerer. Maiken blir først helt stille, og så begynner hun å veive med armer og ben. Kjempe gøy å se.


Klingelingeling

 

Du er så morsom du, tante;-)Publisert: 16.sep.2010 @ 16:53 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 5

6 uker

I dag har vi vært på 6 ukers kontroll, og alt var som det skulle med lille mor. Hun ligger litt over gjennomsnittet på både vekt og lengde. Maiken veier nå 5555gram og er 57 lang, ei lita tjukkebolle :-) Fint å kontrollere at alt er som det skal, og jeg trenger ihvertfall ikke være redd for at hun ikke legger på seg nok.

Her går det unna. Maiken begynner å bli mer våken, og følger nøye med på det som skjer rundt seg. Stålampa i stua er veldig spennende, og ikke en gang mamman kan overgå den. Smilene kommer oftere, og det er umulig å være trøtt og gretten kl 03.00 på nattan, når jeg møter det største smilet nede i vogga.

Hun begynner å bli stor, har pakka vekk en del tøy som er for lite. Litt trist egenlig, hun har jo såvidt rukket å bruke det. Men samtidig er det gøy å ta fram alt vi har fått i større størrelser.

Vi koser oss hjemme. Er mye ute å triller tur, og prøver å gå litt nye veier for å bli kjent i området.

Nå ligger gullet og sover ute i vogna, og jeg venter på besøk :-)
Publisert: 13.sep.2010 @ 14:32 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 4

Skinntøfler med navn

Vi har fått så mye fint til Maiken, og i går når jeg kikka i postkassa lå det gave fra Tante Line og gjengen der:-)
Maiken har fått fine skinntøfler med navn, og to smekker- en hvor det står lille gull og en med Maiken. Nydelige gaver. Elsker sånne skinntøfler, og de blir mer personlig med eget navn på:-)


Publisert: 07.sep.2010 @ 12:12 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 2

Dåp

Alle dåpsinnbydelsene er sendt ut! Jippi. Vi skal ha dåpen i Kirkenes, og jeg gleder meg(som vanlig) som en liten unge til å reise oppover til familie og venner. Blir første flyturen til Maiken også, og det skal bli spennende.

Nå gjenstår det bare å finne ut hva vi skal spise og hvordan vi skal pynte bordene.


Greit med en søster som er grafisk designer ;)


Skal du/dere døpe eller ha navnefest?
Publisert: 02.sep.2010 @ 22:18 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 2

1 måned gammel

Lille Snuppa er en måned allerede. Vi var på helsestasjonen i dag på barseltreff, og da fikk jeg veid også. Maiken veier 5125 gram, så hun legger godt på seg. Vi har også vært hos kiropraktor i dag for magevondt, men nå er det så bra at vi ikke trenger gå dit mer. Om det er kiropraktoren som har ordnet det, eller om magen er bedre fordi hun er blitt litt eldre(og vi har vet bedre hva vi skal gjøre)- vet jeg ikke. Men så lenge hun er bra, er jeg fornøyd.

Akkurat nå ligger gullet og sover i vogna si, og jeg har endelig tatt meg tid til å blogge litt
.

1 måned


Snorker i vogna si


Publisert: 31.aug.2010 @ 17:49 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 2

Barseltreff

I morgen skal jeg på barseltreff på helsestasjonen. Jeg gleder meg! Skal bli gøy å snakke med mødre med barn på samme alder- og som er fra samme område. Er ikke så lenge siden jeg flyttet hit vi bor nå, og har veldig lyst til å bli kjent med nye mennesker og ikke minst bli kjent i nærområdet.

DNT arrangerer også trilleturer rundt i området, og jeg tenkte jeg skulle slenge meg på de etterhvert også. Veldig deilig at kroppen begynner å bli seg selv igjen- jeg er klar for å komme i gang med lange trilleturer og annen trim.

Maiken har endel vondt i magen, om det er mer enn normalt vet jeg ikke- men vi har vært hos kiropraktor. Hun er nok ingen kolikkbaby, men vi skal fortsette med noen behandlinger der, og se om det blir bedre. I kveld har jeg lest litt om amming og hva som er "normalt", og det hjalp litt på å forstå hvordan disse små fungerer.

Og ellers om dagene går det bare i baby baby baby! Skal bli godt å komme inn i ordentlige rutiner. MEN vi koser oss. Maiken vokser, og er mye mer våken og oppmerksom. Følger med på håndbevegelser- og liker "Lille Petter Edderkopp"(selv om mor synger med skingrende og fæl stemme).Dette er meg og storesøster'n i 1985.

Publisert: 24.aug.2010 @ 23:13 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 3

Hei fra oss

Da har vi jeg endelig bestemt meg for når vi skal ha dåp og hvor vi skal ha dåp. Den skal være i Kirkenes 10.oktober. Jeg gleder meg! Blir fint å se hele familien, og endelig ha tid til å være der en stund. I tillegg får vi vært med i dåpen til Martine, som er helgen etterpå.

Selv om Gisle(Maikens pappa) ikke er medlem i statskirka har vi blitt enig om å døpe, så kan heller lillemor bestemme hva hun vil senere.

Så nå må jeg bare lage innbydelser, finne lokale og finne ut hva vi skal spise. I tillegg til bordpynt og stæsj, men det tar vi på sparket;-)

Her hjemme går det i stelling, mating, litt skriking og soving. Og det skjer faktisk ikke mye annet. Gisle begynte på jobb på mandag, og det gikk overraskende bra å være alene med Maiken:-) I går fikk vi tilogmed tid til å ta litt babybilder, ordentlige- ikke bare sånne snapshots. Jeg koser meg som mamma, selv om hverdagen er snudd på hodet har den fått en helt ny mening. Det var litt fra oss! :)


Sovebaby

Lillenuska smiler lurt ;-)

Publisert: 18.aug.2010 @ 09:19 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 6

Oj, tida flyyyr

Bare et lite hei fra oss, for å si at vi lever:-)

Dagen går virkelig unna, og vi koser oss masse med lille Maiken. Vi har hatt veldig lite besøk, og kost oss masse for oss selv. Det har vært deilig! :) I går var vi å veide på helsestasjonen, Maiken veier nå 4250 gram. Godt å vite at hun spiser og legger på seg!

Rart å plutselig være mamma, og ha ansvar for et lite menneske. Og plutselig har jeg 100 000 nye bekymringer! Og flere blir det;-)


Pappa Gisle er ute å tester vogna


Publisert: 10.aug.2010 @ 22:06 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 5

Lillegull har kommet til verden

Endelig fikk vi hilse på lille gullet vårt. Hun kom til verden lørdag 31.juli kl 09:08:-)
3940 gram og 51cm lang, verdens nydeligste. Vi koser oss, og gjør ikke annet enn å beundre lille nurket vårt.
Publisert: 03.aug.2010 @ 20:16 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 11
hits