Arkiv måned: januar 2011

Maiken 6mnd

Maiken er 6 måneder i dag. Hurra Hurra Hurra!:-) Sier det vel i nesten hvert innlegg, men hun vokser jammen meg fort.. og permisjonen min går like fort unna.

 

Publisert: 31.01.2011 @ 22:14 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 4
Stikkord: bodyforlenger

Hemsedal

Hemsedal for the weekend! Jess! Skal bli deilig å komme seg bort, og bare slappe av. Bare slippe alt som burde vært gjort hjemme. Sist gang vi var i Hemsedal var lille gullet bare 1 mnd, og pitte liten. Nå er hun blitt 6mnd, og stor jente.

Ønsker dere en god helg:-)

Publisert: 28.01.2011 @ 09:13 Kategori: Reise Kommentarer: 3
Stikkord: bodyforlenger

Pc byttet ut med mac- ENDELIG

 

Apple klistremerket sier vel sitt...

Pc'en er byttet ut med mac. ENDELIG! Ikke noe mer å si om den saken:-)

Kjærlighet ;)Publisert: 27.01.2011 @ 23:03 Kategori: Forskjellig Kommentarer: 2
Stikkord: bodyforlenger

Babysvømming

Det er så herlig å være en liten halvtime i vannet altså, både for oss og Maiken. Hun koser seg maks, og i dag plasket hun som bare det. Litt forfjamset når hun fikk vann i ansiktet, men bare for en liten stund.

Vi startet med å synge hjulene på bussen, og gjorde bevegelser til. Deretter ble det litt rygg- og magesvømming, og etter det satt alle de små i baderinger. I dag fikk de også vann helt over hodet, det gikk veldig bra. Maiken tok det helt greit, men det var nok ikke noen favoritt. Neste gang eller gangen etter skal de dykkes under, om de er klare for det. Syns det er veldig greit at det ikke går så fort fram, og at svømmeinstruktøren er veldig tydelig på at det er opp til oss om hva vi vil gjøre.

Det var en trøtt og sliten jente som ble lagt rett før sju idag, og sovnet med en gang.


Publisert: 25.01.2011 @ 19:09 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 9
Stikkord: bodyforlenger

Gammel krakk i ny drakt

Kjøpte en gammel krakk på en bruktbutikk tidlig i vinter, og nå har den endelig fått nytt trekk. Ideen kom jeg ikke på selv, men har funnet den på en av mange blogger. Husker ikke hvilken.

Jeg ble ihvertfall fornøyd, og nå står den inne på rommet til lillemor. Og det burde jeg jo selvfølgelig hatt et bilde av, men det får bli en annen gang. Nå er det denne tripptrappstolen som står å roooper på meg.


FØR:ETTER:

Hva syns du??

Publisert: 24.01.2011 @ 20:59 Kategori: Interiør Kommentarer: 6
Stikkord: bodyforlenger

hæh, mandag igjen..

Mandag i dag, og starten på en ny uke igjen.

Forrige mandag var Maiken på 6mnd. kontroll, store jenta. Alt var som det skulle, aktiv og fin. Hun ligger ganske mye over gjennomsnittskurven, men følger sin egen kurve perfekt. Og det er det eneste som betyr noe. Hun vil fortsatt ikke snu seg fra maen til ryggen, men det kommer når det kommer. Grøten går ned på høykant, og i tillegg har hun fått smake pæremos. Øynene gikk rundt når hun smakte, for det var godt.

Tirsdag var vi på babysvømming, og det var gøy. Maiken "svømte" på mage og rygg, og syns det var mange spennende leker der. Det syns pappa'n også, så han kosa seg nok like mye som Maiken. Tok ingen bilder siden vi begge var i vannet, men kanskje vi får det til på tirsdag.Onsdag var det nok en gang tid for miniBootCamp, grøss og gru. Jeg gruet meg skikkelig, men det gikk heldigvis lettere denne gangen. Meningen er at jeg skal bli sliten, og få utbytte- og det gjør jeg VIRKELIG. Etter trening fikk jeg migrene, jeg som ikke har hatt det på flere år. Det ble faktisk så ille at Gisle måtte ta seg turen hjem fra jobb.

Migrene er anfall med ensidig, pulserende hodepine som varer 1/2-72 timer. Det er en nevrologisk sykdom. Det er en forbigående ubalanse i nervesystemet som blant annet gir dunkende smerter (Smertene varierer fra anfall til anfall), nedsatt evne til effektiv tenkning, kvalme, lys-, lyd- og luktømfintlighet og talevansker. Migrene forverres ofte ved fysisk aktivitet. Mer enn 500 000 personer i Norge har migrene. Kilde: Wikipedia

Og til deg som tenker, ikke noe annet enn en vanlig hodepine.. brenn!
Vel, den kom og den gikk- og jeg håper det går lenge til neste gang, eller at det ikke blir noen neste gang.

Ehh, Torsdag var en slapp dag. Jeg holder på med et lite webprosjekt som jeg prøver å få tid til. Fikk gjort litt, og håper jeg får gjort MYE mer denne uker. Det ble middag hos svigers, deilig torsk!

Freeedag var det shopping på sandvika, Maiken og jeg tusla rundt et par timer. På kvelden fikk vi besøk av Kaja og Arve. Gisle imponerte med indrefilet av svin med kremost og hjemmelaget sjokoladekake. Skulle ikke tro han var utdannet elektriker og programmerer nei..! Koselig med besøk var det.

Ikke alle som vet at kombinasjonen blonder og Mariusbody er en av vårens trender.. .. .. .


Lørdag tok vi turen til Tina og Eskild i Kongsberg. Dagen ble brukt i skianlegget, og jeg fikk stått på ski igjen. Vet ikke når jeg gjorde det sist, og kunnskapene var litt rustene. I tillegg til at sist jeg sto het det slalomski, og ikke carvingski. Men jeg er frelst, og snowboardet er lagt på hylla. Maiken var med hele dagen, og vi byttet på å passe henne. Hun sov litt i vogna, satt litt på armen og var blid og fornøyd hele dagen.

Vi hadde tenkt at hun skulle få ake også, men før vi kom fram til akebakken hadde hun sovnet, så da var det Tina og jeg som fikk prøvd akebrettet. Vi fikk akkurat plass, og artig var det.

På kvelden ble det deilig hjemmelaget lasagne, med sjokolademousse(?) til dessert. nam. Og tilogmed et glass vin til på meg. Det er lenge siden det.

søndag gikk vi oss en tur til Kongsbergcity og tilbake igjen i skikkelig påskevær, før vi startet på turen hjemover. Jeg  og Maiken sov, Gisle kjørte.

En helt super uke, med mye innhold:-) Og nå er vi klar for en ny.

Publisert: 24.01.2011 @ 20:37 Kategori: Forskjellig Kommentarer: 0
Stikkord: bodyforlenger

STOKKE TrippTrappStol- fargevalg

Vi diskuterer hvilken farge Maiken skal ha på tripp trapp stolen, vi har lyst til å male Gisle sin gamle i en kul farge. Den er jo tross alt noen år gammel, og kunne trenge en liten oppfriskning(om vi får lov..;)). I denne månedens utgave av rom 1-2-3 var det bilder av en knall gul en, og den var super kul.

Bildet fra ROM 1-2-3

Fordi gult er kult?


Maiken vil også være med på å bestemme hvilken farge stolen skal være i, og er selvfølgelig enig i at gult er kult. Men hun er vel egentlig glad i alle farger, så lenge de er knæsje og fine(eller var det mamma'n..?) Gisle syns derimot en litt knæsj blåfarge hadde vært no, og det blir ikke feil det heller. Får bare se om vi kommer oss til å få pussa ned den gamle da, usj- tenk alle de krikene og krokene.. :/


Vi har for lenge siden kjøpt pute i dette mønsteret, og den passer til de fleste farger. Faktisk noe av det første vi kjøpte til Maiken, før hun ble født. Viktig å tenke langt fremover, hehe.


Bilder lånt fra www.stokke.com


Hvilken farge ville du valgt?
Publisert: 18.01.2011 @ 12:22 Kategori: Barneutstyr Kommentarer: 14
Stikkord: bodyforlenger

Ryddesøndag

Og huset ser fortsatt like bomba ut, for vi har nemlig ryddet inni skuffer og skap. Og det var litt av en jobb. Har sortert papir i flere timer. Men nå har riktig papir kommet inn i riktig permer, og vi har nok en gang plass til mer rot i skuffer og skap. Som alltid har vi lovet at NÅ skal vi sortere og kaste med en gang, og ikke bare stue vekk. For se da, et passende nyttårsforsett for 2011.

Og hva er vel ikke bedre enn å få hjelp av Maikenmor til rydding? Hun har kosa seg i dag, fortsatt litt pjusk, men ikke noe feber. Har det bare best på fanget til mamma eller pappa, som bare er kos for oss.

Nå venter det kyllingwok til middag, mmmm:-)

Happy Søndag!
Publisert: 16.01.2011 @ 17:19 Kategori: Forskjellig Kommentarer: 1

5 månederskontroll

I dag var det tid for vaksine nummer to, og det gikk strålende. Maiken merket ikke det første stikket, og skrek litt på det andre. Og foreløpig ingen bivirkninger!

Maiken veier nå 8345gram og er 70 cm lang, det var en litt sen 5mnd, så på mandag skal vi på 6mnd-kontroll. Så da er det unnagjort, og etter det er det ingenting før lille tuppa er 9mnd. Og som jeg har sagt før, tiden raser avgårde.

I går fikk Maiken smake på gulrot, vet ikke helt hva hun syns- hun putter jo alt i munnen om dagen, men den falt nok i smak. Hun var i allefall blid og fornøyd.Jeg selv har vært på homeparty med Perfect Home, mens far har stelt hjemme. Fikk shoppa litt, men klarte å begrense meg altså. Ble noen nye kaffekopper og skåler.

Nå skal det jobbes, før det er god natt på meg:-)

EDIT: I det jeg postet på bloggen, våknet lillemor med feber. Så null jobbing på meg, og jeg må ha meg ny pc(les: mac), denne tar kvelden snart, og tåler ikke mer enn ett program fra adobepakken åpnet av gangen..!

Publisert: 13.01.2011 @ 22:38 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 4
Stikkord: bodyforlenger

Minibootcamp- mammatrening

Eller bare Mini "Jeg holder på å dø fordi jeg er så utrent" BootCamp, som det var for meg i dag. Men så sinnsykt herlig det er å være i gang igjen. Later som jeg ikke har prøvd meg på SATS osv.. Det var ikke så alt for tungt altså, jogging og styrkeøvelser, men kroppen kjente det- og det er jo hele meningen.

MiniBootCamp er spesialdesignet barseltrening for nybakte mødre, som det så fint står på hjemmesiden deres. Det blir tatt hensyn til at man faktisk har vært gjennom en fødsel, og at kroppen er deretter. Det beste er at du har med deg babyen i vognene. Maiken sov under hele treningen (55min), klarte å time luren akkurat til treningen.

Jeg for min del startet med ny frisk, og tok virkelig i- noe som resulterte i den "Jeg vil dø følelsen" jeg nevnet over her.. haha. Men sånn er det, neste gang blir det ikke fullt så ille. For ikke å snakke om hvor bra man føler seg når man er ferdig. Midt i tenkte jeg at jeg ikke kom til å bli med flere ganger, men det er allerede glemt. Og man trenger ikke å være fit fra før, kom med den formen du har- og tren deretter. Veldig fint å ha noen som pusher litt, og som gir instruksjoner underveis. De som instruerer er personlige trenere, og vet hva de snakker om.

Nå er det takk og farvel til mitt støttemedlemskap på SATS, 1 treningsøkt på 3mnd kan ikke forsvares. Og jeg har hundre unnskyldninger for at jeg ikke har vært der, men ingen er gode nok til å dele med dere.

MiniBootCamp har økter forskjellige steder, men i dag var det her i Bærum, Veritasparken/området. Passer meg ypperlig, siden det er rett i nærheten. Du kan lese mer om hvor de har treninger og ellers hva de driver med her!
Jeg har ihvertfall fått et supert førsteinntrykk, og kommer til å fortsette!

Sommer <3


Publisert: 12.01.2011 @ 14:55 Kategori: Trening Kommentarer: 4
Stikkord: bodyforlenger

Akedag

En herlig dag ute i mildvær! Vi har vært å akt, Maiken sin første ordentlige tur ut i vinterværet. Vi var sammen med Mathias, Therese og Espen. De har en lang akebakke rett ved seg, som ble prøvd ut. Maiken lille sitter ikke selv enda, men hun fikk sitte litt på akebrettet, mens Mathias dro.

Deilig å være ute når det ikke er så kaldt, og fint at Maiken kan komme litt opp av skinnposen og se hva som foregår rundt om. Vi fikk også prøvd Stonz'ene hun fikk i gave da hun ble født. Det er vannavstøtende sko, med tilhørende fleeceinnersko. Sjekk de ut her: StonzTo fine jenter

 Aking er ikke bare for unga, og etter ansiktsuttrykketene våre å dømme var det utrolig morsomt. Jeg sto bakpå, mens Gisle sto for styringa. Det gikk så fort at lua blåste av!


Publisert: 09.01.2011 @ 18:36 Kategori: Forskjellig Kommentarer: 6
Stikkord: bodyforlenger

Søndag på en lørdag..?

I dag har det vært søndag for min del, vi har bare slappet av. Sovet lenge(nesten til 09:00, haha), og bare tatt det rolig på morgenkvisten. I halv to tiden dro vi ut for å besøke Maiken's tante og onkel. Der fikk vi deilige vafler, en evighet siden sist- så det smakte.

Gisle syns dette var å grise, jeg kaller det kunst!

Fotografen Ed som tok dette. Alltid koselig med litt tantekos

Onkel Ed hadde med seg gave fra sine foreldre i England, Maiken var opptatt av papiret. Det måtte kjennes på, og ikke minst smakes på. Som alt annet. Og inne i papiret skjulte det seg noen helt skjønne klær. En rosa topp, rosa strømpebukse og en søt brun shorts. Antrekket måtte prøves på med en gang, og hun ble så fiiiin. Maikens første outfitbilde, hihi.Håper dere har hatt en strålende lørdag:-)

Publisert: 08.01.2011 @ 22:55 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 2
Stikkord: bodyforlenger

Babysafefeeder og Maiken

Maiken(og mamma'n) ønsket seg babysafefeeder til jul, og det var hun så heldig at hun fikk. Nå har vi begynt å bruke den, og Maiken smatter i vei. Først prøvde vi med agurk, men det ble nok litt kjedelig, for tok bare en liten stund før hun ikke gadd mer. Kan jo hende at hun bare ikke hadde lyst akkurat da også.

Dagen etter prøvde vi med eple, og det var suksess! Hun gnafsa og smatta, og stor kosa seg. Så det skal vi fortsette med, og introdusere nye ting etterhvert.


Og sånn ser den ut, får kjøpt på diverse barnebutikker,
bla. Barnas hus

Publisert: 08.01.2011 @ 12:14 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 2
Stikkord: bodyforlenger

Bodyforlenger- en smart liten sak

Smart smart smart! Fikk tips om disse for noen måneder siden av en annen mamma, og de blir flittig brukt. Var ikke helt sikker på om vi kom til å bruke de, men de er kjempe lure. Maiken kan bruke bodyene sine lenger. Her i huset er problemet at bodyene blir for korte i ryggen, men passer fint i bredden og lengden på armene. Men med bodyforlengeren sitter bodyen som støpt.

Og flaks for meg. Tidligere i vinter kjøpte jeg ullbodyer i str 70, tenkte det var lurt å kjøpe litt stort så de passet i hele vinter, men noen av de er allerede for små.. i lengden.

Bodyforlengeren ser kanskje ikke så kul ut, men den syns ikke når den er på- så det gjør ikke noe. Passer til nesten alle bodyer. På hjemmesiden til Vidunderbarn står det at de ikke passer til bodyene fra Nøstebarn, og jeg har funnet ut at de ikke passer til Noa Noa sine, og til ullbodyene fra reflex.

Jeg anbefaler de så absolutt!


Publisert: 07.01.2011 @ 12:23 Kategori: Barneklær Kommentarer: 1
Stikkord: bodyforlenger

På eget rom

Maiken sover nå på eget rom for 5 natten på rad. Og det går kjempe fint. Trodde hun skulle sove lengre økter, men hun er våken hver 3. time, og det kan jeg leve med. Tror nok det er mer for kosens skyld enn maten, men jeg passer på nyte denne tiden, for den kommer aldri tilbake.

Var helt forferdelig den første natten, jeg sov med øra på stilk- og var inne å sjekka x-antall ganger om alt sto bra til. Noe det selvfølgelig gjorde:) Det går bedre nå, men vi sover med soveromsdørene åpne, og babycallen på.

Blitt litt vanskeliger å legge henne igjen, men det er fordi hun snur seg over til magen, og ikke kommer seg tilbake. Hun turner skikkelig, og havner de merkligste veier. Og hun sier klart og tydelig i fra når hun har fått nok, og vi må komme å snu.

Legger meg sånn på tvers her jeg

Dagene unna, vi har vært på trilleturer hver dag i det nye året. I dag kom vi riktignok ikke så langt. Et tonn med snø, som lå på fortauene satt en stoppe for det, og vi snudde etter noen hundre meter. Godt jeg hadde fått litt gratis trim av å måke gårdsplassen da!

Og her skulle det ligge et bilde av en gårdsplass ryddet for snø , men jeg får ikke lastet fra mobilen.. ARGH!

Hva syns du om all snøen som har kommet?
Jeg liker'n!   I ♥ snø

Publisert: 06.01.2011 @ 23:28 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 2

02.jan.2011

I morgen starter hverdagen igjen. Gisle skal på jobb, etter to uker hjemme. Kjempe deilig å være begge to hjemme, sammen. Vi har benyttet nyttårshelgen til å gå turer og rydde vekk julepynten. Det ble så tomt her, så nå må jeg ut å kjøpe litt stæsj som kan gjøre det litt koselig her igjen. Fint vi er i Januar, og at det helt sikkert er MASSE på salg.


Maiken har fått smake sviskepuré, det gikk ned på høykant. Hun har hatt litt vondt i magen om dagen(sikkert pga grøt), så håper dette hjelper. Om ikke annet så syns hun ihvertfall det er godt. Gisle og jeg har laget oss en regel, om at vi skal smake på alt Maiken får, svisker og tran intet unntak. Vi er begge enig om at det ikke smaker særlig godt, men det forteller vi ikke til Maiken;-)

Tante Christina fikk mate litt i går, og om hun var for treg strakk Maiken seg etter mer. Og gapte og smattet som bare det.


Deilig å ligge godt nedi vogna på trilletur. Hun ligger i saueskinnsposen som både pappa og tante Tale lå i da de var små. Maiken begynner å bli så lang at vi snart må bytte ut bagen med sportsdelen, nå går det altfor fort her syns jeg.

Publisert: 02.01.2011 @ 21:20 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 1
Stikkord: bodyforlenger

Hello, 2011Med kun -5 fikk vi oss en trilletur rundt på Høvik før nyttårsrakettene skulle beskues. Det var nydelig lys ute, og kameraet var med. Tenk at jeg bor med dette rett utenfor stuedøra.


Maiken og pappan er klare for nyttårsfeiring. Maiken har på seg kjolen hun fikk til jul av oldemor i Bergen, satt som et skudd.  Det ble en rolig feiring, med besøk av Audun(kompis) og Christina(søster). Vi spiste lappebiff til middag, min yndlingsrett. Det er noe av det beste jeg vet, og ikke mer avansert enn at jeg klarer å lage det selv, med instruksjoner fra pappa og hjelp av søstern. Til dessert ble det multer og daimkake(hjemmelaget..mmm).Rett før tolv gikk vi ut for å titte på rakettene, det hadde smelt i et par timer allerede. Men klokka tolv lyste himmelen opp, og for oss som hadde orkesterplass, så vi raketter fra Sandvika, Asker og Nesøya- et skikkelig lysshow. Maiken sov seg igjennom hele rabalderet, var inne å sjekket et par ganger, men lille Nuska snorket og sov.Ønsker alle et suuupert 2011

Publisert: 01.01.2011 @ 14:37 Kategori: jul Kommentarer: 4
hits