Arkiv måned: februar 2011

Late dager i nord

Vi nyter late dager i nord. Maiken og jeg koser oss masse med familie og venner. Været er nydelig, gradene på null, litt vind og soool. Sånt blir man glad av. Maiken sover lur ute i vogna nå, og våknet ikke en gang da måkebilen dura rundt huset her.

Dagene går så fort, og vi har bare en uke igjen. Hadde det ikke vært for babysvømming og en stk pappa hjemme, så hadde vi nok blitt enda lenger. Men vi skal tilbake allerede i påsken, og det er ikke lenge til.

Litt påskestemning med tulipaner i sollys

Maiken får smake på mye mer mat, blant annet hjemmelaget grønnsaksmos(skryte den som skryte kan..), og i går fikk hun laks og pasta fra middagsglass. Hun må nok venne seg litt til det, for det var bare noen små musebiter som gikk ned. Og da var grønnsaksmosen god å ha. Utenom det går det meste ned på høykant, og en ny favoritt i babysafefeederen er honningmelon. Og ekstra godt var det når den hadde ligget litt i fryseren, lindrende for ømme gommer.
Spennende med nye leker. Forrige dagen kom bestemor Hege hjem med en pose full av krypdyr. Håper ikke Maiken blir like redd for de som jeg er. Så godt at hun får hilst på de, selv om de er i plastikkversjon, og hakket større en de vi har i Norge(I Hope).Martine er i allefall ikke redd for edderkopper

Nydlingen til tante ♥

Milja

Hundene til bestemor og bestefar er spennende. Og Maiken prøver å snakke litt med de når de går forbi. Og følger de med blikket. Hun er veldig interessert i farmor og farfar sin hund hjemme også, så kan tenke meg hvordan det blir når Maiken får litt mer fart. Da er ingen hund trygg.Piril

Ha en fin dag, det skal vi:-)

 

Publisert: 28.feb.2011 @ 12:23 Kategori: Familie Kommentarer: 4

Fra Bergen til Kirkenes

I helgen var vi i Bergen, i både 25årslag og 80årslag. Hæla i taket! Vi dro til Bergen med fly på fredag, og kom hjem igjen på mandag. Tirsdag dro vi igjen til gardermoen, og Kirkenes sto for tur.

En liten pitstop hjemme, før vi dro videre til Kirkenes.
Ingenting i veien med humøret, eller sveisen

Maiken var en engel på flyturen, hun sov seg en liten blund, spiste grøt og eple, flørtet litt med flyverten og tittet ut av vinduet. En drøm. Heldigvis få folk på flyet, så vi hadde en treseter for oss selv. Jeg fikk tilogmed spist flyfrokosten min mens Maiken blunda.

Hittil har vi bare slappet av og kost oss. Maiken(og jeg) har fått hilst på tante og kusiner, onkel, besteforeldre og oldemor. Tempraturen ligger rundt -15, og det er litt vind, så er ganske friskt ute. Men ingenting å klage på med tanke på de -34 gradene det var dagene før vi reiste.

I morgen skal vi en tur til byen å titte.

Maiken og Emilie leker litt


Maiken spiser frokostgrøten, og Milja lurer på om hun får smakeTo kusiner, med fem ukers mellomrom


Martinesøta

Publisert: 24.feb.2011 @ 17:09 Kategori: Familie Kommentarer: 1

Valpekos

I dag har vi vært å hilst på skjønneste Momo, en helt nydelig valp på 8 uker. Maiken var litt små fasinert, og omvendt. Der har du bestevenner om noen år! Han var litt sliten i dag, og sov nesten hele tiden. Han hadde vært ute på "langtur" i hele 20 minutter, det er mye for en liten pjokk.

Maiken og jeg tok bussen inn til byen i formiddag, og Maiken sov hele veien. Vi tusla fra Brugata og opp til Grünerløkka, deilig å endelig komme seg ut på tur igjen. Og deilig å være i byen igjen, kjenner jeg savner det litt. Jeg titta litt i butikker på vei hjem, men kjøpte ingenting, flink. En fin dag. Lille lykketroll sover søtt, endelig. Riktignok i vogna, men der sover hun ihvertfall.

Ny lekekompis?

nomnom..

Hællandussan, så skjønn!

Publisert: 15.feb.2011 @ 22:21 Kategori: Venner Kommentarer: 3
Stikkord: momo valpekos valp

Morsdag = happy dayI dag når jeg sto opp fikk jeg gave av lille Maiken, og et helt herlig kort(som pappan satt å printa ut klokka 0330 i natt).. Mamma ruler sto det. Til å være 6mnd er hun god til å skrive og lage kort.

Vi tok oss en tur til Gvarv, Telemark på besøk til mamma/mormor. Etter ca 2 timer i bil kom vi fram til mamma sitt "nye" hus, et gammelt og sjarmerende trehus. Veldig koselig å se mamsen sin igjen.

Ei lita snuppe som syns det var koselig å se mormor igjen, og en mormor som definitivt syns det var fint med liten Maikenkos. Maiken er ikke helt seg selv om dagen/natten, så litt lite søvn på oss. Vet ikke helt hva det er, har jo snakka om tenner. Men de kommer liksom aldri opp. Litt feber igjen i dag, men nå sover hun godt i senga si. Så jeg skal skynte meg å legge meg, så det blir litt søvn før hun våkner igjen.

Tross litt feber, og at formen ikke er på topp er hun blid som en lerke. Skravler og forteller, og blir så glad når vi synger. Synger masse forskjellige sanger, men nå går det mye i Maiken hun kan tromme, Lille Petter edderkopp(som alltid), Har en liten ponni, Trollmors vuggevise og masse tullesanger vi finner på i farta. Og det ser ikke ut til at hun bryr seg om at mamma sin sangstemme er alt annet enn flott.Jeg bakte minimuffins til mamsen i dag, med hjertestrø og det hele. Må få si selv at de ble super gode!
Toro + Miriam = <3 (Glasuren lagde jeg sjæææl da, etter en bloggers oppskrift)

Lager disse muffinsene hele tiden, så burde nok kanskje avansere litt. Men så er jeg ikke suuuper happy i å stå på kjøkkenet, og disse er gjort på null komma svisj.Mamma lagde deilig pepperonigryte til oss, Gisle ble super glad når han fikk vite at det var dagens middag. Kjempe deilig rett som vi hadde pasta til. Og hadde jeg hatt oppskriften hadde jeg delt den, for den burde prøves, ihvertfall om du liker pepperoni.


Dette har vært en helt herlig dag, skal ikke legge skjul på at jeg ble litt skuffa over kulden som kom tilbake denne helgen. Men bor man i Norge, så bor man i Norge. Ha en fin kveld og Gratulerer med dagen alle mammaer!

Publisert: 13.feb.2011 @ 22:01 Kategori: Familie Kommentarer: 4

10.feb.2011Tante(ene)s prinsesse koser seg med skorpe

Vi koser oss bare inne i dag, lille lykketroll har litt feber, uten at det legger noen demper på formen eller humøret. Det blir bare litt mer mammakos, og det er bare fint:-)

Vi prøver ut litt nye matvarer om dagen, og i går fikk hun gulrotmos. Det likte hun. Noe sier meg at hun kommer til å like alt, hittil er det ingenting som ikke har fallt i smak ihvertfall. Hun gnager mye på skorpe, og det er godt når det klør i gommene. Og eple i babysafefeederen er fortsatt en hit, smaker godt og er kaldt.

Ikke så mye mer som skjer her hjemme. Vi gleder oss til å reise til Bergen neste helg, og Kirkenes etter det. Skal bli fint å se familie og venner igjen:-)

 

Publisert: 10.feb.2011 @ 13:02 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 10

TrippTrappStol- ny bøyle til gammel stol...

Tenkte jeg bare skulle fortelle fortesettelsen på prosjekt "male tripp trapp stol". På mandag dro jeg blid og fornøyd å kjøpte bøylesettet til STOKKE sin tripptrappstol, og i dag- etter at  den gamle stolen var skrubbet og vasket godt, skulle det monteres. Jeg har levd i den trua at en tripptrappstol er en tripptrappstol, og at den er nøyaktig lik i dag som da den kom i 1972. Men det er den altså ikke. Ny bøyle til gammel stol = FAIL!

Den er ikke modifisert mye, men akkurat så lite at det nye bøylesettet ikke passer til eldre stoler. Så det fine bøylesettet passer ikke til stolen. Angrer litt på at jeg ikke sjekket dette nøyere ut først altså. Og den modifiseringen som er gjort er visst gjort som følge av nye EU-krav, så det er jo vel og bra. Og enda bedre, jeg hadde IKKE pussa og malt stolen enda, da hadde jeg nok vært litt sinna, nå er jeg bare oppgitt.

Så nå få vi ser hva det blir til, enten så ser jeg om jeg finner den gamle bøylen på finn, vi modifiserer litt eller vi kjøper en helt ny stol(jeg heller litt mot den siste her altså)


Bilde fra www.stokke.no

Publisert: 04.feb.2011 @ 18:37 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 1

Fotografering

På søndag, før vi dro helt hjem, tok vi en tur innom Ål og fotograf Lillian. Der fikk vi tatt 6 måneders bilder av Maiken, og noen familiebilder. Jeg var forberedt på at det skulle ta litt tid før bildene var klare, men jammen fikk vi ikke et bildeshow i dag med bilder vi kunne velge til print.

Også så mange fine.. Blir nok vanskelig å velge bare noen få. Godt vi ikke har et eneste bilde på veggene i leiligheten, så de kan fylles med Maiken.

Her er et lite utvalg, selvfølgelig med tillatelse fra fotografen. Resten av bildene, og bloggen hennes kan dere sjekke ut her.
Publisert: 02.feb.2011 @ 21:36 Kategori: Foto Kommentarer: 5

Frøken Miriam

Design

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits