Arkiv måned: desember 2010

Ny linse, 50mm f1.4

Fikk ny linse i julegave, egentlig fikk jeg en macrolinse, men det hadde jeg fra før- og derfor ble den byttet til en Sigma 50mm. Så nå er det bare å øve seg, og knipse bilder i vilden skyyy. Veldig uvant, og bildene mine blir ikke skarpe der jeg vil ha dem skarpe, men det kommer seg nok etterhvert. Ingen fare for at jeg ikke får øvd når jeg har lille Maiken. Bilder knipses heeele tiden. Nå må jeg få kjøpt meg en skikkelig fotobag, så jeg får plass til alt jeg har av fotoutstyr. Begynner å bli litt nå.

Tok noen bilder i dag etter at Maiken hadde bada. Hun forandrer seg for hver dag som går, hun snur seg fra rygg til mage hele tiden, og hyler høyt når hun er lei og ikke får til å snu seg tilbake. Hun gir masse respons når vi snakker og synger til henne. En ny favoritt er Hompetitten og Ro Din Båt, sanger med bevegelser og der det skjer litt. Maiken fikk Sing Sang kort i dåpsgave, og de er fine for oss som ikke kan og har glemt barnesanger.
Publisert: 28.des.2010 @ 20:40 Kategori: Foto Kommentarer: 8
Stikkord: sigma portrettlinse

Maikens første jul

Den store dagen er over. Maikens første julefeiring. Hun skjønte nok ikke så mye av det hele, men var fornøyd med all oppmerksomheten og kosen. Siden vi skulle feire hos oss ankom gjestene lille julaften, og den dagen ble brukt til pynting. Og grøtspising med mandel. Jeg ble ikke den heldige vinneren.


Halmbukken fikk plass på trappa, sammen med en lykt, god jul dørmatte og en granbarkrans. Dette er første gang jeg har pyntet til jul i mitt eget hus(som ikke er leid, eller er en bitteliten hybel i noens kjeller). Jeg har kosa meg med det, planlagt og pynta litt helt siden 1.desember.


Gisle tok juletrehoggsten i år(les: Statoil i Sandvika), og kjøpte med seg et nydelig tre. Kryss i taket, og stjerne i boka(eller på toppen av treet..høhø) Vi kjøpte masse juletrepynt på salg i fjor, og jeg huska nesten ikke hva vi hadde. Men vi hadde NOK! Tror treet har fått en julekule på hver gren. Fikk god hjelp til pynting av treet, og det ble kjempe fint.

Det er dekket og klart for mat, og mat ble det. Vi var 11 stk, og hadde både pinnekjøtt og ribbe med tilbehør. Masse deilig julemat.
Ikke se på mamma'n, men på lille ruska. Maiken våknet fra luren sin midt i middagen, og fikk på fin kjole med rødt tilbehør. Sløyfe i håret måtte hun også ha, lille julejenta.


Tid for pakker! Med 11stk var det masse pakker, og vi pakket opp i over 3 timer. Gøy og koselig å se hva alle fikk. Og alt det fine Maiken fikk. Hun fikk bla. vinterdress, akebrett, masse fine leker, ullpledd, gå vogn +++

To søte hunder som så gjerne vil ha julepakker. De fikk en pakker hver med griseøre, det fallt i smak.Den første julaften er over for den lille familien. Har hatt litt ekstra julestemning i år, og kosa meg ordentlig med juleforberedelser.

Ønsker dere alle en fortsatt fin romjul

Publisert: 26.des.2010 @ 20:04 Kategori: jul Kommentarer: 8

Årets julekort

Nå nærmer det seg julaften. Jeg trodde jeg var helt ferdig, men mangler fortsatt et par små gaver. Men utenom det, så er alt klappet og klart. I dag har vi gjort unna julevaska(ikke den hvor vi tømmer alle skap og hyller, den tar vi til påske...kanskje). Vi har endelig fått på plass lamper, flinke mannen!

Vi har vært å spist julegrøt med mandel, veldig koselig. Vi brukt to timer (TO TIMER!!!) fra Høvik til Lillestrøm, i rushen selvfølgelig- og på bittelille julaften. Flere enn oss på veien. Men det var verdt det. Lillemor sov hele veien, og var i godt humør da vi kom fram.

Nå er vi hjemme igjen, jeg blogger og den flinke, han skrur opp nok en lampe. Den siste av 7 stk, så nå er det lys her og vi ser hvor vi sitter, går og står. Nå begynner det å se ut som om det bor noen her, ordentlig hjemmekoselig.

Maiken har lagt seg, men sover ikke. Ligger bare å lager godlyder og smatter på smokken. Ikke rart at hun er litt ekstra våken, for hun har sovet to laaange lurer i dag.

I morgen inntas huset av julebesøk, vi blir hele 11stk på julaften. Og det kunne gjerne vært flere ;-) I morgen blir det grøt med mandel, spekemat, og juletrepynting. Alle hjerter gleder seg.

Og til slutt, her er årets julekort. Fortsatt ikke sendt ut alle, men det ordner seg. Koselig med kort i romjulen også:-)

Ho-ho-ho GOD JUL


Publisert: 22.des.2010 @ 21:53 Kategori: jul Kommentarer: 2

Konkurranse hos Zanz- vinn Eames stol

Eames stol! Eames stol! Eames stol!
Eames stol! Eames stol! Eames stol!
Eames stol!
Eames stol! Eames stol!
Eames stol!
Eames stol! Eames stol!


Hvem ønsker vel ikke å vinne en slik en? Jeg kjenner ihvertfall en som ønsker seg en sånn ;-) Zanz har nå en artig konkurranse, hvor hovedpremien er en Eames stol, og i tillegg har de flere små premier hver uke.
For å sjekke ut konkurransen går du inn her: Zanz
Ta også en titt innom nettbutikken deres her: Zanz Nettbutikk Selve butikken finner du i Lillestrøm, my hometown <3

 

Publisert: 17.des.2010 @ 23:22 Kategori: Forskjellig Kommentarer: 2
Stikkord: zanz konkurranse

Grøtsmaking

I kveld fikk Maiken smake grøt, og det gikk ned på høykant (de tre t-skjeene hun fikk). Trodde hun skulle protestere litt mer, men det så ut som det falt i smak. Fra før av har hun smakt agurk, som ikke smaker noe særlig. Og vi skal gå til innkjøp av det babyfeedernettet, så hun kan få smake på mer. Spennende!

Hva er detta for no?

Gi meg litt mer mamsen..

Må bare sjekke om hånda smaker bedre...

Nei, grøt var definitivt best!

Publisert: 16.des.2010 @ 23:07 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 9

4mnd kontroll

I dag har vi vært på 4mnd kontroll(Maiken er 4,5 mnd nå), og det gikk strålende. Lille snuppa vokser, og veier nå 7900gram og er 67cm lang. Helsesøster syns det var på tide å begynne med litt grøt, siden hun ikke sover så godt om natten- så i morgen blir det grøt. Tenkte jeg skulle begynne med litt avokado også. Blir gøy å se hva hun syns om noe annet en melk. Og om hun sover bedre om natten, ikke minst.

Ellers i dag har vi vært på farten, Gisle har hatt fri fra jobb, så vi har fått gjort masse småting. Vi fikk blant annet hentet kjøkkenskapene våre, men som viser seg å være feil (Gisle = sinna!!). I tillegg var vi en tur innom jobben til Gisle, så den stolte far fikk vist fram lille gullet. Maiken trivdes med oppmerksomheten gitt, og smilte og gurgla til alle.

I ettermiddag hadde vi middagsbesøk av Therese og Mathias, Gisle lagde sine ULTRAMEGAGODE kyllingburgere med brie. mmmm! I kveld slapper vi litt av, og henger opp litt bilder og småting.


Lille Sjårra tuller på stellebordet


Ullvott er godt

Publisert: 15.des.2010 @ 21:43 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 14

Julegodt

Dagen i dag har rast unna. Vi har vært å levert julegaver, og fått servert deilig lunsj med kakao. Veldig koselig. I kveld fant vi ut at vi skulle lage julegodt, og det tok et par timer. Men er fornøyd med resultatet, og det krevde jo ikke akkurat så veldig mye av oss, bortsett fra tiden. Nå gjenstår det bare å se om vi klarer å la vær å spise det opp før jul.

Kjøpte ferdig marsipan og trillet i kuler.

 

Smeltet kokesjokolade i vannbad.

Drysset tuttifrutti på.


Voilá- ferdige marsipankuler(som gir meg påske(?)følelse)

Publisert: 13.des.2010 @ 01:02 Kategori: Mat Kommentarer: 2
Stikkord: julegodt

Blid som sola

Deilig ute i dag. Vi trilla oss en tur inn til Sandvika for å poste julegaver. Maiken sov hele veien, godt pakka ned i vognen. Blid som sola da vi kom hjem igjen, og hun var ferdig å sove. Resten av dagen skal vi bare slappe av, pakke inn julegaver og lage julegodt.

Her er jeg:)


Publisert: 11.des.2010 @ 16:04 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 2

Maiken og mamma pynter pepperkaker

I dag har jeg pyntet pepperkaker, med god hjelp av Maiken. Hun skulle ikke sitte i vippa, men når jeg la henne på magen på kjøkkenbenken var hun fornøyd.Må jo være der det skjer!:)

Av mangel på annen pynt ble det melis og tuttifruttistrøssel


Vi har hatt en skikkelig inne dag i dag, bare kosa oss og lekt. Maiken klør enda i munnen, og prøver febrilsk å tygge på alt hun får tak. Det går verst utover papegøyen på babygymen. Men utenom det er hun blid og fornøyd, og lager de herligste hylelyder.

Publisert: 08.des.2010 @ 21:21 Kategori: jul Kommentarer: 3

Pakke fra Amsterdam

Endelig kom det mere snø. Nå har julestemningen økt enda noen hakk. Nydelig ute, og det ser ut som sola har tenkt til å komme fram i dag. Vi skal bare kose oss hjemme, det er den forløpig planene ihvertfall. Det er -8 her på Høvik, i følge yr.no, så da drister jeg meg nok en tur ut for å trille. Så lenge jeg kler på Maiken godt, og legger henne laaangt ned i vogna, går det strålende.

I går kom pappa'n hjem fra Amsterdam, og med seg hadde han gaaaver. Og hvem liker ikke det. Maiken fikk kikke litt på sin, og hjelp til å åpne. Maiken syns det var veldig spennende, og ser nok fram til julaften. I pakken gjemte det seg en skje med fly på og en tallerken som het Foodface. Blir gøy når Lillegull skal begynne å spise selv.


Publisert: 06.des.2010 @ 10:33 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 2
Stikkord: foodface amsterdam

Ice Ice Baby

Eller Ice Dream..mmmm! Den var god den, med brownies og det hele. Denne helgen har vi hatt besøk av tante Christina, og mamsen i huset har fått sove litt lenger på morningen- helt herlig. Lille gullet har ikke sovet så godt, men bedre enn hun gjorde i uka. Fortsatt survete, men det er lov når man får tenner.

I går var vi på julegaveshopping, og fikk gjort unna en del.. Jippi! :-D Og i dag var det bare -7, og vi tok turen ut. Maiken sovnet som en stein i vogna, og sov godt i en lang time.
Publisert: 05.des.2010 @ 22:26 Kategori: Forskjellig Kommentarer: 2
Stikkord: dream ice

Tenner?

For de som kjenner meg- holde dere for øra! Jeg har gnålt om dette i over en måned, men jeg er SIKKER på at Lille Lykketroll har drevet med tenner en lang stund. Syns hun er altfor liten til å få tannebisser nå.

Den siste måneden, og litt lenger enn det er alt snudd på hodet. Lille Lykketroll vil ikke sove, verken på dagen eller natten. Det har gått fra mange gode lurer på dagtid, til maks 30 min. Det er vanskelig å få henne til å sove på kvelden, tydelig at noe ikke er som det skal. Hun vil gjerne ha pupp, men ligger bare å "gnisser" (AU!!), og spiser ikke særlig mye.

Hun skrek hele dagen i går(og mesteparten av dagen før), og ville bare bysses eller tygge på fingeren til mor. Det endte faktisk med at vi tok henne med til legevakten i går kveld (jada, bare si det - jeg er litt OVERHYSTERISK), selvfølgelig etter å ha prata med de først- og de mente det kunne være ørebetennelse. Vel, vi fikk avkreftet det. Og streptokokker. Legen mente det var kolikk? What?

Men tilbake til tennene! Jeg kjenner masse rugler, og en liten spiss oppe og ser en hvit prikk nede. Maiken vil ikke lenger ha smokk, og blir illsint- men vil gjerne holde den selv og tygge på den harde plasten. Som sagt så gnager hun på fingrene mine, og alle andre sine. Hun sikler MASSE (men det er ikke unormalt for en baby). Hun kan tygge lenge på biteringene, og roer seg av det.Og vi smører med Dentonox, men syns ikke det hjelper noe- men Maiken syns det smaker godt og tar seg en liten pause i skrikingen.

Pjuh, det var dagens klaging. Mest av alt får jeg veldig vondt av Lille Lykketroll, som helt tydelig ikke har det noe godt.

Noen som har noen gode råd?


Nå sover hun heldigvis godt i sengen sin

Publisert: 02.des.2010 @ 21:59 Kategori: Lille Gull Kommentarer: 4
Stikkord: tenner dentonox

Frøken Miriam

Design

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits