Kategori: Mat

Vafler in the making

I dag er det vaffelsøndag her i huset. Hittil har det vært en meget avslappende dag. Og slik skal det fortsette :-) Ha en god søndag :-)

Publisert: 22.04.2012 @ 14:16 Kategori: Mat Kommentarer: 2

Fredagstaco

Mmm, nå er det klart for taco her. God helg :-)

Publisert: 13.01.2012 @ 20:15 Kategori: Mat Kommentarer: 0

Julegodt

Dagen i dag har rast unna. Vi har vært å levert julegaver, og fått servert deilig lunsj med kakao. Veldig koselig. I kveld fant vi ut at vi skulle lage julegodt, og det tok et par timer. Men er fornøyd med resultatet, og det krevde jo ikke akkurat så veldig mye av oss, bortsett fra tiden. Nå gjenstår det bare å se om vi klarer å la vær å spise det opp før jul.

Kjøpte ferdig marsipan og trillet i kuler.

 

Smeltet kokesjokolade i vannbad.

Drysset tuttifrutti på.


Voilá- ferdige marsipankuler(som gir meg påske(?)følelse)

Publisert: 13.12.2010 @ 01:02 Kategori: Mat Kommentarer: 2
Stikkord: julegodt

Muffinskalas

mmm, i går spise vi muffins.  Som så mange andre har jeg hevet meg på cupcakebølgen, så i går ble det herlige sjokolademuffins med masse glasur. Og det ble en til frokost i dag også!



Publisert: 05.11.2010 @ 13:02 Kategori: Mat Kommentarer: 0

Milkshake

Etter at søstern fortalte om den gode milkshaken hun laget i går, måtte jeg prøve meg på en egen.
Jordbær, vaniljeis og litt melk og den ble gooooood!


Herlige norske jordbær


mmmmmilkshake
Publisert: 23.07.2010 @ 20:43 Kategori: Mat Kommentarer: 2

Bollebaking

Jess, boller i ovnen her! :-) I dag har jeg bakt 45 boller, noen med sjokolade, noen uten og endel kanelsnurrer. Namnamnam! :) De fleste skal fryses, men noen skal vi kose oss med i kveld.

Et lite bilde av sjokobollene, mmmm!
Zooma idet jeg tok bildet

Oppskriften jeg brukte var denne:(Wenche fra God Morgen Norge på Tv 2 sin)

250 g margarin
1 l melk
2 ½ dl sukker
100 g gjær for søte deiger
3 ts kardemomme
¼ ts salt
2 kg hvetemel

Smelt smør, tilsett melk og varm til lunken / fingervarm. Rør ut gjæren i litt av væsken.
Ha alt det tørre i bakebollen ( hold tilbake litt av hvetemelet) og tilsett væske mens maskinen går.
Tilsett mel til passe konsistens og elt deigen i maskin i 8-10 min, til den blir glatt, smidig og blank.
Dekk til bakebollen og sett til hvil/ heving i 30-40 min.
Ta deigen ut på bakebordet, del i to emner og så i mindre biter.
Trill til boller og sett på bakepapirkledt stekebrett , dekk til og etterhev i 40-50 min.
Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 225 o C i 8-10 min.
Pensle ev med egg før steking.

Avkjøl på rist.


Publisert: 14.07.2010 @ 13:04 Kategori: Mat Kommentarer: 6

Mmmmmiddag


Jeg fikk servert middag på verandaen i dag.
Deilig kylling med poteter, hvitløksbaguetter og hjemmelaget aioli.
Jeg har snill kjæreste! :-)

Publisert: 12.07.2010 @ 22:07 Kategori: Mat Kommentarer: 2
hits